1. Home
  2. Video
  3. Evo kako izgleda proces proizvodnje Hyundaijevog Ioniqa 5 (VIDEO)
Evo kako izgleda proces proizvodnje Hyundaijevog Ioniqa 5 (VIDEO)
2

Evo kako izgleda proces proizvodnje Hyundaijevog Ioniqa 5 (VIDEO)

318
2
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejski EV pokazao se kao ozbiljan takmac u ovoj klasi sa velikim brojem zainteresovanih potencijalnih kupaca. 

Hyundai je obelodanio kako izgleda dobar deo procesa proizvodnje ovog električnog automobila. Zanimljivo je da ogroman deo montaže automatizovan, ili bolje reći robotizovan. Pored toga, Hyundai se potrudio da dočara poreklo pojedinih materijala koji se koriste u enterijeru nesvakidašnjeg Ioniqa 5.

Korejski brend imao je na startu karijere ovog vozila malih problema sa proizvodnjom, pre svega zbog nestašice poluprovodnika i mikročipova, ali su nekako uspeli da stabilizuju proces nabavke i postavio Ioniq 5 za jedan od prioriteta prilikom redosleda montaže vozila.

U Hyundaiju imaju velika očekivanja od ovog električnog automobila. Ove godine su želeli da stvore 70.000 jedinica. Sledeće godine imaju još ambiciozniji cilj – 100.000 registracija. Koliko je tako nešto realno i da li postoji toliko velika potražnja (za sada se čini da postoji), saznaćemo početkom iduće godine.

Do tada, pogledajte kako nastaje Hyundai Ioniq 5:

(318)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud

Sjedio u njemu. Ne svidja mi se.

Dezon

Videh ga u trstu pre neki dan