1. Home
  2. Vesti
  3. Američki bestseler sada i sa novim paketom opreme G/T
Američki bestseler sada i sa novim paketom opreme G/T
0

Američki bestseler sada i sa novim paketom opreme G/T

146
0
Podelite sa prijateljima:

I ne, ne pričamo o Fordu F-150 od kog smo navikli da dominira na listama najprodavanijih vozila, ne samo u Americi već zapravo i u celom svetu (odmah iza Toyote Corolle). Nedavno smo preneli vest da je Ram Pickup uspeo da skine Fordov model sa liste najprodavanijih modela „preko bare“ posle čak 44 godina vladavine, a iako je reč o samo jednom tromesečju, vest je ipak odjeknula u svim medijima. Komercijalna divizija korporacije Fiat-Chrysler se očigledno ne zadovoljava sa postignutim, a ove sedmice svetlost dana je ugledao novi paket opreme G/T na modelu 1500.

Ram kaže da je primetio da veliki broj vlasnika pikap kamioneta modifikuje svoja vozila tako što naručuje delove od strane raznih samostalnih tjunerskih kuća. To mu je dalo ideju da direktno modifikuje svoj kamionet, a kao rezultat nam stiže spomenuti G/T koji će biti dostupan na već postojećim paketima Rebel i Laramie.

U poređenju sa standardnim modelom, G/T dodaje agresivnije stilizovane izduvne grane i bolji sistem za usis vazduha. Na taj način se dobijaju bolje performanse, a oba dela se takođe mogu i individualno naručiti preko takozvanog Moparovog kataloga.

Mopar je inače divizija italijansko-američke alijanse i bavi se proizvodnjom delova za naglašene performanse, ali i druge stilske izmene. Kada već pričamo o dizajnu da kažemo da se G/T razlikuje i po novoj rešetki hladnjaka, posebnim kožnim sedištima i više standardne i opcione opreme, a vizuelno i po novoj haubi i natipisima „G/T“, ispisanim na zadnjem delu vozila. Ovaj paket je dostupan samo u konfiguraciji sa četvoro vrata.

S mehaničke strane, ispod haube se ponovo krije čuveni 5,7-litarski benzinac Hemi sa 395 konjskih snaga i maksimalnih 556 Nm obrtnog momenta. Pogon je na sva četiri točka, a jedini menjač u izboru je osmostepeni automatski. Ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h iznosi manje od šest sekundi, što je zaista neverovatan broj za jedan kamionet koji je težak preko 2,5 tone.

 

Takvo zadovoljstvo nikako nije ni jeftino, pa početna cena iznosi 55.375 američkih dolara. Ali istovremeno ne možemo a da ne primetimo da je brojka veća za samo 500 „zelembaća“ u poređenju sa Rebelom i Laramiem, pa je lako zaključiti da se G/T svakako isplati ukoliko kupac želi spomenute modifikacije.

AutoRepublika

(146)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments