1. Home
  2. Video
  3. Slupao se šleper s novim Land Cruiserima (VIDEO)
Slupao se šleper s novim Land Cruiserima (VIDEO)
2

Slupao se šleper s novim Land Cruiserima (VIDEO)

444
2
Podelite sa prijateljima:

Više video klipova tegljača natovarenog novim primercima terenca s oznakom Toyote Land Cruiser za 2022. godinu, a koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći, se pojavilo na društvenim mrežama. Incident se dogodio u trećem po veličini gradu Omana, odnosno u Salalahu gde se Toyota trudi da naglasi i što više ispromoviše lansiranje novog Land Cruisera koji je u ranijim generacijama na tom tržištu stvorio kultni status.

Na više snimaka koji su podeljeni na društvenoj mreži Instagrama, vidi se više primeraka Land Cruisera koji su pretrpeli totalnu štetu prilikom nezgode. Međutim, šta je tačno dovelo da nesreće, ostaje nepoznanica za nas u ovom trenutku. Prema onome što piše u izveštajima lokalnih medija, šleper je bio na putu kao maloprodajnom predstavništvu. Video materijal je izdeljen u tri dela, pa tako prvi prikazuje četiri unesrećena Land Cruisera, od kojih su neki teško oštećeni.

U drugoj epizodi mini serijala se prikazuje sekvenca neposredno nakon udesa gde se može videti jedna od prikolica koju je kamion vukao, kao i više primeraka Land Cruisera 300, koji su položeni na bok, i koji su verovatno ispali s platforme. Treći video prikazuje oštećeni SUV parkiran paralelno sa nepoznatom zidinom.

Objava o nesreći, propraćena fotografijama, snimcima i izveštajima lokalnih medija je izazvala reakcije različitog tonaliteta i intenziteta na globalnoj mreži. Nije poznato kako je u nesreći prošao vozač kamiona, a nema ni podataka o tome koliko primeraka Land Cruisera je u ovoj nesreći steklo „trajni a koliko njih privremeni invaliditet“.

Toyota je nedavno predstavila Land Cruiser za 2022. godinu. Japanski proizvođač je u potpunosti revidirao spoljašnost vozila, a legenda je dobila novi motor i menjačku kutiju, baš kao i novu putničku kabinu koja zadržava tradicionalne stilske karakteristike. Na tržištu tog dela Azije se nudi s biturbo motorom V6 konfiguracije. Zapremina agregata iznosi 3,5 litara, što je dovoljno za 409 konjskih snaga i 650 njutn metara najvišeg obrtnog momenta. U ponudi je i dizel verzija, takođe u biturbo izvođenju. U ovom slučaju je zapremina svedena na 3,3 litre, što je dovoljno za 305 konjskih snaga, ali uz ogroman obrtni momenat, koji kada je „mašina“ u zenitu dohvata celih 700 Nm.

Pogledajte kako je to izgledalo u video klipu.

AutoRepublika

(444)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Prvi put vidim ovoliko Toyota na jednom mjestu a da nema mitraljeza na njima…😂🤣.

Bungi

Ovaj prvi na slici, sa desna na lijevo već ima potencijal da postane pikap.