1. Home
  2. Vesti
  3. Sorento još jednom predstavljen pre zvanične „premijere“
Sorento još jednom predstavljen pre zvanične „premijere“
0

Sorento još jednom predstavljen pre zvanične „premijere“

397
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon što smo novi Sorento mogli osmotriti na seriji crteža osmišljenih tako da nas zaintrigiraju za korejski krosover, videli smo „procurele“ fotografije noviteta, a evo sada imamo prilku da zapazimo i zvanične ilustracije, kao da su one pre toga, a koje su dospele na internet tu stigle bilo kojim drugim do zvaničnim kanalima.

Bilo kako bilo, izgleda da marketing timovi rade na kvantitet a ne na kvalitet, pa je ponovna premijera zakazana za 3. mart i novinarski dan na Salonu automobila u Ženevi, gde će Korejci saopštiti i tehničke specifikacije vezane za simpatično dizajniranog novajliju s povišenom pozicijom sedenja.

Ipak, razvojni tim četvrte generacije Sorenta je već sada kazao da je krosover srednje veličine postavljen na novu arhitekturu, ali je zadržan koncept poprečno postavljenog motora i pogona na točkove prednje osovine. U poređenju s prethodnikom, između osovina se sada nalazi više centimetara, dok su prepusti, nasuprot tome, nešto kraći.

Duža hauba donosi i nešto prestižniji izgled, što se geometrijski iskazano meri razmakom između prednje osovine i osnove iz koje izvire vetrobransko staklo. Ta distanca je sada duža za 30 milimetara, opet, u poređenju s direktnim pretkom.

Kakva bi to priča o novom modelu bila a da se ne spomene da Sorento poseduje digitalnu virtualnu instrumentaciju koju karakteriše ekran dijagonale 12,3 inča, kao i displej multimedijalnog sistema s dijagonalom od 10,25 inča. Na mestu gde je nekada bila postavljena ručica menjača, sada se nalazi rotacioni taster.

Što se dalje organizacije unutrašnjeg prostora tiče, treba reći da je opcija instalacije trećeg reda sedišta dostupna i na modelu četvrte iteracije. Iz korejske kompanije obećavaju i finiji kvalitet materijala upotrebljenih za izradu putničke kabine.

Među stavkama opreme će biti posebno zanimljivo zapaziti elektromehančku parkirnu kočnicu, grejani obruč upravljača, ventialciju sedišta, kao i bogat arsenal elektronskih sistema pomoći vozaču.

Kao što smo na početku nagovestili, još uvek nisu dostupne zvanične informacije o pogonskim sklopovima. Zato ćemo se poslužiti onim nezvaničnim za koje verujemo da su potpuno verodostojne. Naime, osnovni motor će biti dvoipolitarski atmosferski benzinac, inače već pozat iz sedana Hyundai Sonata. Tu će se naći i turbo četvorocilindarska benzinska jedinica zapremine 1,6 litara, baš kao i turbodizel s parnim brojem klipova i zapreminom od 2,2 litra.

Preliminarne informacije govore da će benzinske verzije posedovati šestostepeni automatski ili ručni menjač, dok će dizel varijanta posedovati osmostepenu automatsku transmisiju s dvostrukom spojnicom.

Pogon će biti prednji u 95% vozačkih situacija, dok će se uz doplatu dobijati mogućnost uključenja i zadnjeg para točkova u otprilike 5% zgoda koje donosi realan život. Za kraj da dodamo da će se u ponudi naći i hibridna verzija. Najsnažniji Sorento će raspolagati sa 300 konjskih snaga.

Više o novom Sorentu saznaćemo… pogađate, kada bude organizovana nova “premijera”.

U godinama kada devojke gube nevinost više puta, logično je da se i automobilska industrija sledstveno prilogođava.

AutoRepublika

(397)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments