1. Home
  2. Vesti
  3. Daimler u Nemačkoj zapošljava hiljadu programera
Daimler u Nemačkoj zapošljava hiljadu programera
1

Daimler u Nemačkoj zapošljava hiljadu programera

680
1
Podelite sa prijateljima:

Prema novinskom izveštaju objavljenom juče, u nemačkom specijalizovanom mediju Automobilwoche, Daimler će potpisati ugovore o radu sa hiljadu osoba stručnih u oblasti kreiranja kompjuterskih programa. Njihovo radno mesto će biti u fabrici u kojoj se sklapa nova S Klasa, a zaduženja će se ticati razvoja planiranog operativnog sistema za novitete iz segmenta električnih automobila.

Aktuelni konkurs predstavlja samo jedan međukorak u realizaciji šire ideje o angažovanju tri hiljade IT stručnjaka iz celog sveta, kako bi se ojačala ekspertiza Daimlera u centrima koji uključuju Berlin, Tel Aviv, Sijetl i Peking, izvestio je germanski nedeljnik.

Daimlerov sistem MBOS koji će funkcionisati samo u čisto električnim vozilima Mercedesa, se očekuje da se pojavi na tržištu negde tokom 2024. godine, u pokušaju da se Daimler nametne kupcima pre Tesle, kao i da se odupre želji brojnih entiteta iz Silikonske doline da izvrše upliv u automobilsku industriju.

„Implementacija ovog sistema donosi Mercedesu kontrolu nad svim softverskim mogućnostima vozila, i tako nad korisničkim interfejsom,“ rekao je Sajad Kan, direktor tehnološkog razvoja Mercedesa, preneo je Automobilwoche.

AutoRepublika

(680)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

malo je