1. Home
  2. Vesti
  3. Ukinut parking za vozila drugih proizvođača ispred upravne zgrade Avtovaza
Ukinut parking za vozila drugih proizvođača ispred upravne zgrade Avtovaza
10

Ukinut parking za vozila drugih proizvođača ispred upravne zgrade Avtovaza

13.85K
10
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo ruske kompanije Avtovaz je donelo veoma važnu, mada verovatno simboličku odluku. Naime, zaposleni Avtovaza koji poseduju i voze automobile marki koje posluju u sastavu Renault-Nissan alijanse (Renault, Nissan, Infiniti, Mitsubishi i Lada) će i dalje moći da parkiraju svoje „limene kompanjone“ na parking površini ispred centrale kompanije.

Iako ovakva odluka nije neuobičajena, pa se čak može smatrati i standardom u automobilskoj industriji današnjice, za rusku kompaniju jeste presedan, i kao takva se za sada primenjuje samo na parkingu ispred glavne fabrike i zgrade gde sedi uprava. Restrikcije neće biti u primeni na ostalim parking prostorima koji se u zemljišnim knjigama vode na Avtovaz, niti na njegove dobavljače.

Vozači automobila drugih marki, kojima u radnim knjižicama stoji pečat Avtovaza, već su počeli da vrše povraćaj propusnica za parking ispred glavne zgrade, preneo je fabrički list Novosti iz Avtovaza. Kao što rekosmo, potez uprave ruske kompanije je zapravo „polupotez“, jer se proleteri mogu parkirati na ostalim obližnjim parkinzima bez ikakvih konsekvenci i bez razlike u odnosu na (ne)lojalnost poslodavcu.

Ali, zato će oni koji sede u upravnoj zgradi morati da donesu „tešku“ odluku. Ili će zameniti svoje vozilo za ono koje nastaje u halama Renault-Nissan-Mitsubishi alijanse, dokazujući tako ekonomsku privrženost ideji koja im donosi hleb u porodice, ili će se ubuduće parkirati na udaljenijim lokacijama.

Inače, treba reći da na parking površinama u blizini, ne samo fabrike automobila u Kragujevcu, već i Fiatovih snabdevača u Slobodnoj carinskoj zoni, nije moguće parkirati vozila proizvedena od strane drugih grupacija, što se takođe može smatrati zdravorazumskim očekivanjem italo-američke korporacije.

AutoRepublika

(13852)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Najbolje parkinzima širom Srbije staviti popust na automobile proizvedene u Srbiji i to koristiti kao polugu za sve postojeće i potencijalne proizvođače 😉

moron

Nisam znao za to „parking ograničenje“ u KG … Nije da nema logike u bogatijim zemljama, ali, ipak, ovaj „ekonomski tigar“ je siromašna Srbija i jedno je od „top lavel managmenta“ tražiti da vozi kola tog brenda, a drugo je sasvim tražiti to isto od „obične raje“.

Balkanboj

Alfa Romeo Giulia?

Slobo

Ja lično ne vidim sta je tu fer, to je kapitalisticko licemerje, kao fer smo i fini smo, a onda na podmukao način, to nemoze, a zašto ne daju povoljne uslove za kupovinu njihovi vozila.? To se dešava sad kad je došao strani kapital i ta grupa reno nisan i tako dalje. To postoji na zapadu dugi niz godina, moja tetka je radila u Mercedes 70-tih godina i kada je kupila Renoa nije smela ići na poso sa njime. Ako je to fer u tom slučaju bi svaki nacionalni proizvodjac trebao uvesti cainu 200 posto na strane brendove, to bi… Pročitaj više »

Bach

Nebi smelo više biti besplatnih parking mesta,sve da se obeleži i da se plaća. Ako si kupio stan nisi kupio i parking mesto.Po 20 evra mesečno svako vozilo da plaća a da može da se parkira gde hoće i koliko hoće.Mislim na BG. U Šapcu ima nešto slično za 20 evra mogu da se parkiraju gde hoće u gradu,ne kao u BG samo npr.ispred svoje zgrade mislim na ove zone za parkiranje

Janko

Nebi bilo lose,samo bi cenu ispravio. Ko vozi na plin 10 evra mesecno,benzinci 20 evra mesecno i dizeli 30 evra.Posto dizeli trose najmanje, 3-4 litre u gradu a najvise zagadjuju bilo bi najpostenije da oni i placaju najvise.

Pera

Pa šta je tu čudno!? To je i u Kragujevcu tako, i svuda redom, možda ne svuda ali je praksa. U Kragujevcu može samo Fiat, Jeep, Alfa…a id ore nekoliko dana i Citroen, Pežo, Opel…

Guta

Znaci samo smece moze da se parkira ? Rode moju Bembaricu parkiram na sred grada mora se zna ko je Bmw !