1. Home
  2. Vesti
  3. Ineos kupuje Daimlerovu fabriku u Francuskoj
Ineos kupuje Daimlerovu fabriku u Francuskoj
1

Ineos kupuje Daimlerovu fabriku u Francuskoj

232
1
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Ineos Automobiles potvrdila je da će svoje nove modele proizvoditi u pogonu u Francuskoj, a ne u Velsu, kako se isprva verovalo. 

Ineos će tako preuzeti nekadašnju Daimlerovu fabriku u Ambahu u Francuskoj. Ovde su se inače proizvodila Smartova vozila, a uskoro će sa proizvodnih traka iz tog pogona izlaziti primerci modela Grenadier.

Finansijski detalji ugovora između Daimlera i Ineosa za sada nisu poznati, ali je britanska marka preuzela na sebe neke druge obaveze. Tako će oni nastaviti da vrše montažu električnog izdanja Smart ForTwo, a proizvodiće i neke druge delove za Mercedes. Osim toga, Ineos će zadržati sve radnika, njih oko 1.300.

Šef Ineosa, Dirk Hejlmen, naglasio je da ova kompanija nije smela da propusti priliku koja se ukazala sa kupovinom nekadašnje Mercedesove fabrike. „Umesto da sami gradimo sve od nule, sada smo dobili šansu da kupimo potpuno moderni pogon“, rekao je Hejlman.

S druge strane, Mercedes odnosno Daimler je zadovoljan sa prodajom, a novac koji će dobiti usmeriće u razvoj novih električnih modela i napredne tehnologije.

Nije jasno koliko dugo će Ineos proizvoditi baterijski Smart ForTwo. No, čini se da to neće biti mnogo dug period, jer bi svi budući modeli Smarta trebalo da se sklapaju u Kini.

AutoRepublika 

(232)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
D_C

‘Šef Ineosa, Dirk Hejlmen, naglasio je da ova kompanija nije smela da propusti priliku koja se ukazala sa kupovinom nekadašnje Mercedesove fabrike.’ 😂😂😂 Nisu smeli ni da propuste priliku da baziraju svoju proizvodjnu u EU sada kada je UK izasla iz iste. Isto kao sto najbogatiji Britanac, osnivac, CEO i predsednik upravnog odbora INEOSa, Sir James Ratcliffe, nije mogao da propusti priliku da se preseli u Monaco iako je bio jedan od najvecih zagovorenika Brexita odn izlaska UK iz EU. Jedan drugi njihov ‘Sir’, James Dyson, osnivac Dyson kompanije, takodje prominentni Brexitovac takodje nije mogao da propusti priliku i preseli… Pročitaj više »