1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 5008 za francusku policiju
Peugeot 5008 za francusku policiju
6

Peugeot 5008 za francusku policiju

554
6
Podelite sa prijateljima:

Francuski MUP saopštio je da je naručio više od 1.200 primeraka Peugeota 5008 za potrebe policije i tamošnje žandarmerije. 

Nakon vesti da će francuski žandari u budućnosti umesto Renault Meganea R.S. voziti Cupru Leon, stižu informacija da će sledeći dodaci voznom parku biti ipak francuske proizvodnje. Javnost u zemlji Gala nije baš najbolje podnela vesti da se umesto domaćih vozila kupuju automobili iz Španije, tako da je Peugeot 5008 stigao kao lek za ranu.

Tako je MUP potvrdio da je ukupno poručeno 1.263 jedinice velikog SUV-a. Od toga će 600 automobila završiti u rukama policije, dok je ostatak namenjen žandarmeriji. PSA grupa će izvršiti sve neophodne izmene ovog vozila, kako bi ono bilo prikladno za upotrebu snaga reda i zakona.

Francuzi su se odlučili za verziju sa pet sedišta, ali je pomalo čudno što je odabran benzinski agregat od 130 ks. Čudno, jer policijska vozila prelaze ogromnu kilometražu na godišnjem nivou, pa dizelaši svakako imaju smisla u takvim uslovima eksploatacije. Ipak, francuski MUP ističe da želi da smanji broj dizel vozila u svom voznom parku, te su zato odabrali benzinske motore.

Prvi primerci su već isporučeni policiji i žandarmeriji, a čitava narudžbina trebalo bi da stigne u tamošnji MUP do kraja godine. Veruje se da je ovo samo prva od nekoliko narudžbina Peugeota 5008 za MUP Republike Francuske.

Peugeot 5008 smo već testirali, a utiske našeg Perice Rajkovića o ovom modelu možete pročitati OVDE. 

AutoRepublika 

(554)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Eto lepe prilike da se baš „domaćinski“ istestiraju ti 1,2 e-THP motori …

Peki

Pa koji drugi motor kada je 2.0 BlueHDi dizel ukinut, ostaje 1.5 Blue HDi/130 ali ukoliko se ne varam iskljucivo s automatskim EAT8, koji je znatno skuplji. Hibride ne racunam a ni ne znaju svi panduri da voze s automatskim menjacem 🙂
Sto rece Moron sada ce se proverii izdrzljivost malog 1.2 TCe/130…
Nego ko ce to da plati? 1.263 x 30.000 evra koliko najmanje kosta jedan 508 i eto nas na bagatelnih 38 miliona evrica!

moron

Neka uvezu iz Srbije … Cena je značajno manja, nema eko malusa … Ako u FR država uopšte plaća tako nešto, tako da ne verujem ni da će ta vozila da ih koštaju koliko kažeš.
A kod nas 1,5 BlueHDI ima u ponudi i sa 6MT (pa i kod 5008).
Bolje da uvezu iz Srbije svakako …

BB

Ja zaista imam osjećaj da će se u Kragujevcu praviti neki Čavić ili ”jelkica”.

Zamisli samo model 3001, iz oznake je jasno na šta ciljam. To bi bio hit…

BB

Lavić a ne Čavić…

BB

Kako se na francuskom kaže oko sokolovo?,🤣🤣😂😂