1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan saopštio prve podatke o novoj generaciji modela Qashqai
Nissan saopštio prve podatke o novoj generaciji modela Qashqai
1

Nissan saopštio prve podatke o novoj generaciji modela Qashqai

332
1
Podelite sa prijateljima:

Treća generacija popularnog Nissanovog SUV-a doneće velike promene na nekoliko polja. 

Japanska marka je saopštila da će novi Qashqai koristiti unapređenu verziju CMF platforme, te da će doći do ozbiljne „dijete“. Tako će budući model biti lakši od prethodnika za nekih 60 kg. Nissan ističe da je ušteda mase postignuta zahvaljujući upotrebi lakših materijala, pa će tako vrata, hauba, i prednja krila biti izrađeni od aluminijuma.

Qashqai treće generacije biće dostupan sa pogonom samo na prednje točkove, kada će naplaci biti od 19 cola, a u ponudi će biti i 4×4 verzija sa točkovima od 2o inča.

Proizvođač iz Japana potvrdio je da će nadolazeći SUV biti lišen dizel motora. Tako će paletu agregata činiti samo benzinci i hibridni pogonski sklopovi. Kada je reč o benzincima, Nissan je saopštio da će 1,3-litarski četvorocilindraš biti u sprezi sa blagim hibridnim sistemom od 12 V. Osim toga, u ponudi će se naći i jedan hibrid.

Pomenuta pogonska jedinica je nesvakidašnji hibrid. Naime, Nissan se odlučio da benzinski agregat u upotrebi u ovom sklopu ima ulogu samo za dopunjavanje baterija kojima se služi elektromotor, dok potonji vrši pokretanje točkova. Japanska marka nije dala nikakve preciznije informacije u vezi sa ovim hibridnim pogonom.

Što se tiče izgleda, očekuje se da stil koji smo videli kod novog Jukea nađe svoju primenu i na novom Qashqaiju. Priložene fotografije kamufliranog modela govore o tome da se forme neće drastično izmeniti, i uprkos „skrivenom“ izgledu da se primetiti dvodelna svetlosna grupacija na prednjem delu vozila.

Nissan će zvaničnu premijeru novog Qashqaija održati u narednih nekoliko nedelja, dok bi prodaja noviteta u Evropi trebalo da počne na proleće iduće godine.

AutoRepublika 

(332)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

“Nesvakidašnji” hibrid čitaj kao Mitsubishi Outlander PHEV, ali samo prednji pogon. Ista je to alijansa.