1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. Prodaje se Ducati 851 „kapetana sporosti“ iz serijala Top Gear
Prodaje se Ducati 851 „kapetana sporosti“ iz serijala Top Gear

Prodaje se Ducati 851 „kapetana sporosti“ iz serijala Top Gear

289
0
Podelite sa prijateljima:

Nekadašnji novinar popularnog britanskog serijala „Top Gear“ i današnji prezenter emisije pod nazivom „The Grand Tour“ Džejms Mej možda ima nadimak „kapetan sporosti“, ali to ne znači da ne voli brze proizvode. U njegovoj kolekciji se, između ostalih, nalaze Ferrari 308 GTB, F430 i 458 Italia, zatim Porsche 911 i Boxster S i Jaguar XJS, a jedan s(p)retković će sada dobiti priliku da kupi Ducati 851 koji je lično pripadao Meju.

Reč je o sportskom motociklu koji se proizvodio u periodu od 1987. do 1992. godine, a novog vlasnika će pronaći na aukciji klasičnih modela koja će se održati krajem meseca u Engleskoj. Mej je kupio ovaj dvotočkaš kao nov, još davne 1991. godine, a kao što mu ime kaže pokreće ga motor zapremine 851 kubnog centimetra koji razvija 93 konjske snage.

Isti model je posedovao i nekadašnji as Formule 1 Ajrton Sena, a obojici se očigledno dopao italijanski stil i snaga što je omogućavalo modelu 851 do dostigne maksimalnu brzinu od 240 km/h.


Nepoznato je koliko dugo se 851 zadržao kod Meja, a zatim ga je prodao kolegi iz nekoliko televizijskih programa Ričardu Hemondu. Upravo je sadašnji vlasnik kupio ovaj Ducati od Hemonda, zajedno sa još nekoliko klasičnih trkačkih primeraka. Vlasnik spominje da je ekspekcija kompletirana do juna naredne godine i da je jedan ekspert za italijanske motocikle nedavno pregledao celokupni 851 i zaključio da nema nedostataka.

Vrednost Ducatija 851 na svetskim tržištima se procenjuje na oko 10.000 evra, a koliko će cenu podići veza sa slavnim britanskim novinarima pokazaće vreme.

AutoRepublika

(289)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments