1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo očekuje oporavak u drugoj polovini godine
Volvo očekuje oporavak u drugoj polovini godine
1

Volvo očekuje oporavak u drugoj polovini godine

143
1
Podelite sa prijateljima:

Kriza izazvana pandemijom korona virusa ne štedi nikoga, pa ni švedski premijum brend. 

Prema rečima Hakana Samuelsona, šefa Volvoa, ova marka uspela je da održi koliko-toliko umeren pad prodaje ida izbegne potpunu katastrofu. Sve je to postignuto pre svega zahvaljujući kineskom tržištu, gde je oporavak počeo već u drugom kvartalu ove godine.

„Ako se globalno tržište oporavi kao što mi očekujemo, onda verujemo da će prodajni rezultati biti slični onima koje smo ostvarili u drugoj polovini prethodne godine“, rekao je Samuelson.

Oporavak tržišta na globalnom nivou omogućio je švedskom proizvođaču da ponovo pokrene sve svoje fabrike sem jedne, one u Južnoj Karolini u SAD.

Volvo je saopštio da je u prvoj polovini godine ostvario gubitak od 110 miliona dolara, što je ono što su i očekivali. „Još u martu smo znali da ćemo ostvariti gubitak, jer je sve ukazivalo na to da će prodaja u nekim zemljama biti skoro pa nepostojeća“, kazao je šef švedske marke.

On je dodao da očekuju da uskoro počne oporavak tržišta u Evropi, kao i u SAD, te da bi bez daljih trzavica u vezi sa korona virusom mogli da računaju da će druga polovina godine biti na prošlogodišnjem nivou.

AutoRepublika 

(143)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Možda u snovima …