1. Home
  2. Sajmovi
  3. „Ženeva“ neizvesna i za sledeće proleće!
„Ženeva“ neizvesna i za sledeće proleće!
0

„Ženeva“ neizvesna i za sledeće proleće!

156
0
Podelite sa prijateljima:

Prema navodima koje su u javnost izneli organizatori Salona automobila u Ženevi, „vodeći izlagači“ smatraju primerenim da se sledeće izdanje, verovano najvažnijeg automobilskog događaja na planeti, održi tek na proleće 2022. godine!

Ovogodišnja edicija Salona automobila u Ženevi je otkazana u katastrofičnim okolnostima, tek nekoliko dana pred početak manifestacije, uslovljavajući time ogromne gubitke za nesuđene izlagače. Uzrok je globalno poznat i piše se slovima i brojkama „Covid-19“, koji je upravo u tim danima đavolski zaposeo evropski kontinent. Tada su organizatori kao sledeću priliku za druženje naveli 2021. godinu, mada se sada i ta najava dovodi u pitanje.

Uprava sajamskog kompleksa se obratila za pozajmicu od strane ženevskih vlasti, što je praktično bio iznuđen potez nakon otkazivanja ovogodišnjeg skupa, na koji način je finansijska pozicija Palexpo centra dovedena u očajno stanje. Međutim, zahtev za odobrenjem kredita je kasnije povučen uz pozivanje na odsustvo podrške za takav potez u odredbama statuta sajamskog centra.

Između ostalog, jedan od zahteva institucije koja je bila u igri da odobri i isplati pozajmicu, bio je i onaj koji je podrazumevao organizaciju izložbe na proleće 2021. godine. Međutim, organizatori su na ovaj uslov brzopotezno odgovorili da „odustaju od zahteva za kreditom“ jer su dobili „snažne preporuke vodećih izlagača“ u smislu izmeštanja sledećeg izdanja salona, tek za 2022. godinu. Dakle, razumno je pretpostaviti da većina brendova ne planira učešće na hipotetičkom salonu automobila, koji bi bio održan sledećeg marta u Ženevi.

Pride, eventualno otkazivanje i manifestacije koja bi trebalo da bude održana sledećeg proleća, nije povezano ni sa kakvim zdravstvenim razlozima, već obrazloženje treba tražiti u ekonomskim faktorima. Doduše, opet je i to mač s dve oštrice, jer je upravo Covid-19 dodatno potkopao moć, finansijski već uzdrmanih proizvođača automobila. Logično, prvi na udaru u kontekstu rezanja troškova jesu automobilski sajmovi.

Ovo posebno dobija na intenzitetu nakon spoznaje marketinških timova vodećih kompanija iz automobilske industrije, da je moguće organizovati veoma privlačnu promociju putem globalne mreže, odnosno onlajn, što podrazumeva izostanak ogromnih troškova povezanih sa sajamskim manifestacijama.

AutoRepublika

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments