1. Home
  2. Sajmovi
  3. Salon automobila u Čongčingu nam je doneo novi krosover Baojun RS-7
Salon automobila u Čongčingu nam je doneo novi krosover Baojun RS-7

Salon automobila u Čongčingu nam je doneo novi krosover Baojun RS-7

146
0
Podelite sa prijateljima:

Uraaaaa, saloni automobila još uvek žive! Lepo je to znati, pa makar oni bili u dalekoj Kini. Nažalost, već smo navikli da prenosimo vesti o, uglavnom otkazivanju, ponekad i odlaganju najvećih automobilskih smotri, Uprkos tome, u malom gradu Čongčing, mada ovo „malom“ shvatite uslovno jer je mali prema kineskim standardima, otvoren je salon automobila. Naravno, nema ovde zvučnih svetskih premijera, ali je ipak nekoliko lokalnih noviteta predstavljeno baš u paviljonima ovog sajamskog kompleksa.

Na primer, zajednički poduhvat između američkog giganta General Motorsa i kineske kompanije SAIC je na ovom mestu premijerno izložio liftbek Baojun RC-5, ali i krosover s tri reda sedišta, nazvan Baojun RS-7.

Baojun RS-7 zadnjica

U tehničkom smislu, „Sedmica“ je unificirana s krosoverom RS-5, koji se na tržištu već nalazi nekih osamnaest meseci. Koriste zajedničku platformu označenu sa „R“, što podrazumeva poprečno postvljen motor, osnovni (i jedino dostupan) pogon na prednjoj osovini i nezavisno oslanjanje na zadnjoj.

Međutim, ovde nije reč o pukoj produženoj verziji „Petice“. RS-7 poseduje originalnu karoseriju sa širokim otvorima za vrata, kao i potpuno jedinstvenim panelima. Broj centimetara među osovinama se značajno povećao, pa ih je sada 290, to jest za 200 milimetara više nego kod manjeg brata. To se odrazilo i na ukupnu dužinu vozila, pa je tako novitet sa 4.930 milimetara, značajno duži od manjeg RS-5 koji se proteže na 4.570 milimetara. Dakle, po dužini gledano – „pljunuti“ Mercedes GLE!

Baojun RS-7 s boka

Kupci će biti u prilici da se opredele između dva tipa enterijera. Jedan je konfigurisan na način da udobno smesti šest putnika, dok u drugačijem rasporedu, mesta ima i za jednog dodatnog. To se dešava u slučaju kada je u drugom redu postavljena jedinstvena klupa (za tri osobe) umesto dva zasebna sedišta koja poseduju i opciju individualnog podešavanja, kao i podrazumevani naslon za ruke.

Konstrukor obećava da će mesta u prtljažniku biti dovoljno, čak i onda kada je u trećem redu smešten par putnika, ili kada su ta sedišta svejedno podignuta.

Baojun RS-7 enterijer

Na centralnom panelu se, pod jedinstvenom staklenom zaštitom, nalaze dva zasebna i veoma gabaritna ekrana. Na jednom se očitavaju postavke funkcija koje nudi multimedijalni sistem uključujući i napredne onlajn funkcije, dok se na onom direktno ispred očiju vozača, prate osnovni parametri važni za upravljanje SUV-om.

Baojun RS-7 Obruč upravljača i ručica menjača

Od raspoložive opreme treba istaći uređaj za klimatizaciju kojim se manipuliše putem komandi osetljivih na dodir. Ručica menjača je zaista ručica, a ne rotacioni taster. Enterijer je kožni, ili je barem presvučen u nekakav materijal koji simulira prirodnu kožu. Tu je stakleni panoramski krovni otvor, kao i sistem kamera za pun prikaz zbivanja oko vozila.

Set dostupnih pogonskih jedinica je standardan za modele marke Baojun iz R linije. Dakle, tu je samo jedan motor. On je turbo benzinski i krasi ga zapremina od 1,5 litara (na ovoliku grdosiju!?), sa čini se jedva dovoljnih 177 konjskih snaga, što je opet za 26 „konja“ više od onog što isti agregat nudi u manjem RS-5.

Baojun RS-7 čeoni prikaz

Jedina „menjačka“ opcija je CVT transmisija, dok je bilo kakav izbor, takođe onemogućen i u pogledu pogonskih točkova, s obzirom na činjenicu da su oni uvek napred, kao što smo naznačili u ranijem delu prezentacije. Nije naodmet da i ovde naglasimo da Kinezi baš i „nisu ludi“ za integralnim pogonom, pa bi se ovakav potez proizvođača koji nema izvozne planove s ovom markom, mogao razumeti.

Početak prodaje glomaznog noviteta s povišenom pozicijom sedenja je zakazan za jesen pred nama.

AutoRepublika

(146)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments