1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep i Suzuki u „ekološkom prekršaju“ u Evropi
Jeep i Suzuki u „ekološkom prekršaju“ u Evropi
2

Jeep i Suzuki u „ekološkom prekršaju“ u Evropi

277
2
Podelite sa prijateljima:

Jeep Grand Cherokee i Suzuki Vitara dizel modeli, krše evropsku regulativu, tako da moraju da poprave ekološke performanse. U suprotnom, moglo bi da dođe do zabrane prodaje na Starom kontinentu, presudile su nizozemski saobraćajni organi.

Grand Cherokee i Vitara, koristili su „zabranjene emisione strategije“, koje su dovele do emitovanja prekomernog nivoa azotnih oksida u realnom saobraćaju, u odnosu na rezultate iz testova, saopštio je RDW.

Jeep je razvio unapređeni softver, tako da mu je naređeno da povuče dotični model na korektivnu intervenciju.

S druge strane, Suzuki tek treba da pronađe validnu soluciju za Vitaru.

„Suzuki mora da izađe s adekvatnim merama unapređenja ili će RDW započeti proces opoziva evropske homologacije“, saopštilo je ovo telo, dodavši da je kao mera predostrožnosti ista procedura započeta sa Grand Cherokeejem.

Zakonodavci širom sveta detaljno testiraju dizel modele od dizel skandala VW grupe iz 2015.

Nizozemska sekretarica za infrastrukturu, Stintje van Veldhoven, u pismu parlamentu je saopštila da će informisati tužioce povodom nalaza RDW-a.

FCA i Suzuki, nisu bili dostupni za komentar.

Po evropskoj homologaciji, proizvođač mora da dobije sertifikat za tip vozila u jednoj od evropskih zemalja, da se odobrilo prisustvo na evropskim tržištima.

Individualne zemlje u EU mogu da pokrenu opšti opoziv na Starom kontinentu, ukoliko su vozila sertifikovana pod njihovom jurisdikcijom.

AutoRepublika

(277)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Vitara dizel?
Gde to ima?
Ja mislio – odavno – nigde. A i sada pogledah SLO, DE … Nema. Čak ni u Srbiji toga dugo nema.
A i šta da očekuješ od fiatovog motora 🙂

džale

u srbiji mogu da nude šta hoće. dizel ne treba u ponudi kad može i benzin da prođe