1. Home
  2. Vesti
  3. Poljaci odrapili (pogrešan) VW najvišom kaznom u svojoj istoriji
Poljaci odrapili (pogrešan) VW najvišom kaznom u svojoj istoriji
0

Poljaci odrapili (pogrešan) VW najvišom kaznom u svojoj istoriji

3.38K
0
Podelite sa prijateljima:

Poljska organizacija za zaštitu potrošača (OUKiK) je objavila juče da je izrekla kaznu lokalnom ogranku Volkswagen grupe u iznosu od 120 miliona zlota, odnosno 28,5 miliona evra “u našem novcu” izrečeno. Razlog kažnjavanja je svima nama znan, dok bi isplatom ovog iznosa Nemci trebalo da okaju dizel grehe.

„Kazna koju smo odredili za društvo Volkswagen Group Polska viša je od 120 miliona zlota… i kao takva je najveća u istoriji organizacije UOKiK koja se bori za prava potrošača,“ stoji u izjavi lokalnog regulatornog tela.

„Volkswagen je manipulisao rezultatima emisionih testova i doveo kupce u zabludu da veruju da voze ekološki podobna vozila,“ napisao je još regulator.

Osuđenik, Volkswagen Group Polska je odbacila odgovornost u aferi koja je nemačku kompaniju već koštala milijarde evra na svetskom nivou.

Volkswagen Polska je objavio da “ne postoje pravni osnovi za kažnjavanje konkretnog entiteta”.

„Po našem mišljenju, predsednik organizacije UOKiK je povredio proceduralne principe jer se okomio na pogrešnu žrtvu. Volkswagen Group Polska je igrala ulogu uvoznika vozila i nikako nije mogla znati koji je problem posredi, niti je imala pojma o mahinacijama proizvođača s motorom kodne oznake EA189,“ napisali su iz ćerka-firme nemačkog entiteta.

Ceo slučaj krasi pomalo bizarna nota, ali svakako usklađena sa najboljom poljskom tradicijom, da se poslužimo malo gorkim humorom. Štagod im urade Nemci, ili čak i Amerikanci, Poljaci se za svaki slučaj naljute na Ruse.

AutoRepublika

(3377)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments