1. Home
  2. Vesti
  3. BMW i8 odlazi u istoriju
BMW i8 odlazi u istoriju
0

BMW i8 odlazi u istoriju

485
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač otvara novo poglavlje u svojoj priči, a naslov glasi „električni automobili“.

Stoga i velike promene u gami plavo-belog propelera. Jedan od modela koji su nosili barjak BMW-a u prethodnoj deceniji svakako je i hibridni sportista i8.

Posle relativno kratke tržišne karijere od nekih šest godina, ovaj automobil odlazi u penziju. Britanski i nemački mediji pišu da će poslednji primerak i8 biti sklopljen u aprilu ove godine, te da nakon toga BMW ne planira direktnog naslednika, odnosno da neće biti druge generacije ovog modela.

Stopama kojima je krenuo hibridni i8 nastaviće drugi sportski automobil, ovaj put će verovatno biti čisti EV. Govori se o mogućnosti da BMW predstavi potpuno električni sportski automobil kao uzdanicu alternativne game nemačke marke.

Taj nadolazeći sportista trebalo bi da se ugleda na prošlogodišnji konceptualni Vision M Next. Kada je reč o tehnologiji, navodi se da proizvođač iz Minhena želi da iskoristi znanje koje će steći učestvovanjem u šampionatu Formula E, te da ova serija bude ujedno i platforma za snažniju promociju električnog sportskog modela.

Naš test BMW-a i8 možete pročitati OVDE.

AutoRepublika

(485)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments