1. Home
  2. Vesti
  3. BMW grupa do rekordne prodaje u 2019.
BMW grupa do rekordne prodaje u 2019.
0

BMW grupa do rekordne prodaje u 2019.

195
0
Podelite sa prijateljima:

BMW grupa je zabeležila nešto bolje prodajne rezultate tokom prošle godine u odnosu na uporednu. Isporukom od 2,52 miliona vozila marki BMW, Mini i Rolls Royce ostvaren je najbolji godišnji rezultat u istoriji grupacije, izjavio je ranije danas u Minhenu direktor prodaje Pjeter Nota.

Bavarska kompanija je na taj način zabeležila rast prodaje od oko 1,2% što je jasno ako se zna da se prošlogodišnji obim isporuka grupacije zaustavio na 2,49 miliona četvorotočkaša svih marki.

Iako je pre četiri godine, Mercedes-Benz na globalnom nivou prevazišao prodajne statistike koje krase marku BMW, Nota naglašava da je BMW kao grupacija, najveći svetski proizvođač i prodavac luksuznih automobila. Preciznije, to znači da je plasman Minija i Rolls Royca, bio jezičak na vagi u korist bavarske grupe, spram švapskog koncerna Daimler.

BMW grupa planira da radi na daljem unapređenju prodajnih rezultata u godini koja je tek otvorena. Ipak, Nota nije predstavio prodajne rezultate, izolovano za samu marku BMW, niti je to učinio za poslednji mesec minule godine. Pretpostavlja se, na osnovu ostalih pokazatelja, to jest rasta tražnje za bavarskim proizvodima na nivou cele godine i onog koji se odnosi na prvih jedanaest meseci ove godine (+1,7%), da je u decembru došlo do blagog pada prodaje.

Očekujemo relevantna saopštenja o rezultatima koje su postigle konkurentske marke Mercedes-Benz iz Daimlera i Audi iz Volkswagena.

AutoRepublika

(195)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments