1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. „Namćorasti influenser“ moron posle skoro dve godine konačno izabrao automobil
„Namćorasti influenser“ moron posle skoro dve godine konačno izabrao automobil

„Namćorasti influenser“ moron posle skoro dve godine konačno izabrao automobil

2.92K
62
Podelite sa prijateljima:

Naš prijatelj, kolega i saborac, inače, kao „crna zemlja“ težak čovek, naš moron je, Bogu hvala živ i zdrav ali je ovih dana okončao aktivnu potragu koja je krenula još od 2018. godine. Na opštu radost i veselje u njegovu porodicu stiže novi ljubimac na četiri točka.

Zahvaljujući komentarima, koje redovno ostavlja na objavljene aktuelnosti, vesti i autorske tekstove iz oblasti automobilske industrije, jasno je da se radi o osobi s aktivnim poznavanjem materije, s akcentom na karakteristike maloprodajnog opusa proizvođača (cenovnike, liste opcionala, finansijske uslove). Iz istih izvora, moglo se zaključiti da se radi o tvrdoglavoj personi koja je nepokolebljiva u svojim viđenjima, i koja ih neće ažurirati bez valjanih (kontra)argumenata. Ukratko, radi se o čoveku koji je državni neprijatelj broj 1 svih „kreativnih“ marketinških floskula, lažnih ponuda i trgovačkih smicalica.

Fotografija podvozja izabranog vozila čiji je autor moron, možda najbolje ilustruje o kakvoj se „vukodavini“ od karaktera radi

Utoliko njegov izbor ima veću težinu. Mi, bliska mu rodbina „po internet linije“, znamo da je, između ostalog razgledao Ford Focus karavan, pa zaključio da ima enterijer kao Dacia, zatim Peugeot 3008, ali tu već nije mogao glavu da digne u enterijeru, pa je tu bio i Renault Kadjar (pu, pu, pu daleko bilo). Na kraju ni Peugeot 308 sw nije prošao testove.

Dan po dan, salon po salon, odluka je pala da se vozni park pojača odličnim hedžbekom Honda Civic 1.5 Sport plus, za šta zasluge verovatno idu na račun kolege J4ZZER, koji se već raduje u svom Civicu, kupljenom (po sopstvenom priznanju) na osnovu utisaka iznetih u testu AutoRepublike.

Uostalom, pročitajte moronovu ispovest. Na pitanje koje je dobio iz redakcije u pogledu toka kupovine i izbora automobila, krenuo je sa svojom objedinjenom pričom, koju prenosimo uz minimalne tehničke intervencije.

To su baš intimne stvari … I to ti ne mogu baš u detalje dati.

Recimo samo da su stvari krenule po zlu pre jedva nedelju dana, kad sam pred kraj radnog vremena nakratko uveo porodicu u salon Honde, sa namerom da im pokažem Civic.

Naravno, pošto su navikli da se voze u pokretnom kiosku (Fiat 500L p.a.), sa dosta prostora iznad sebe, i sa položajem sedenja kao na klupi u parku, njihov susret sa Civicom, sa niskim sedenjem, sa „nebom“ u crnoj boji, je bio nekako jako dramatičan i rekli su „Ne, nikako“, jer se u njemu osećaju klaustrofobično. Ja ih bukvalno za rukav vukao da probaju opet unutra sesti, a oni se kao jegulje izvlačili …

A, kao za nesreću, odmah pored u salonu je stajao CR-V.

I kad te hoće belaj, sedoše oni sami u njega i rekoše „Uuuuu, koliko ovde ima mesta …pozadi se sedi kao na trosedu …“. 

I tako, reč, po reč, pitaše šta je ovo, šta je ono … Ne mo’š ih iz kola isterati …

Ja im odgovarah, a u sebi mislih: ‘Bem ti život, da li su ovi moji normalni, ko zna koliko dugo tražim kola, izigravam budalu i zezam se raznim dilerima da mi samo malo spuste cenu jer svi žele da mi izvuku magareće uši, a ovi moji luđaci sada gledaju nešto što blage veze nema sa planiranim budžetom, pri čemu oni pojma nemaju ni koji je ovo brend, ni model, niti ih interesuje cena. Samo znaju da im je u tim kolima lepo…

I nešto mi puče u glavi … „Ma, nek ide život …“

Tako je bilo. Sve je kasnije išlo samo u svom smeru. Nije bilo racionalnih razloga, niti se o racionalno može objasniti. Ne mislim ništa loše o CR-V-u, naprotiv, samo, nisam ga nikada planirao, jer sam mislio da sam, bar za ovaj prvi život, davno završio sa „đipovima“ i sa AWD-om …

Realno, loše sam odradio „pripremu za Civica“. Baš početnički. Diletantski.

Da sam bio pametniji, da sam ih postepeno približavao tim kolima, verujem da bi uspeli i „mozgom“ da se u njega smeste … Jer, telom su stali.

Ovako, posle forme „TAM-80“, Civic je za njih bio suviše veliki šok. Pri čemu mislim da je to bio nekako „bolji izbor“. Mom srcu bliži. Ali, nema veze, „preživećemo“ i ovako 🙂

Kad dodjoh kući, i rekoh porodoci da je gotovo, i da je „CRVonja“ poručen, pa se svi tu kao malo proveselismo,  kćerka i supruga me upitaše: „A, sada, šta će sada biti sa Fićom?“ 

„Sa Fićom? Što? Šta bi sa njim bilo? Pa, ništa, Fića ostaje i posle. Ne razumem zašto pitate?“

I onda se čulo njihovo: „Uraaaaaaaaaaaaa“ ….

One se uplašile …

 Dakle, neka je sa srećom dragom prijatelju!

Valjda će ovaj put moron održati reč, kao što nije sa pomenutim minivanom 500L i prirediti nam pisano predanje o korisničkom iskustvu s krosoverom Honda CR-V 1.5 AWD 173 ks Elegance.

AutoRepublika

(2921)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

62 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Vala, čestitam, al baš si moron
brate. Pa kud novo auto ideš kupovati , sta fali godinu dana starijoj ragi i ostane ti jedno 15000€? No, valjda se ima para…aferim, i u zdravlje , nek si se pezoa riješio .
Kad će slike?

J4ZZER

Novo je novo, pogotovu kad se planira duza upotreba. I to je japanac, ne gubi 50% za godinu dana

moron

Slike će kada se rodi (porodjaj je planiran za februar) i doplovi iz daleke zemlje ( a „plovi“, kažu, skoro dva meseca ). Verujem, oko Prvog maja. Nadam se da neće odmah posle isporuke u mojim rukama proći kao SW prošlog Prvog maja – na šlep službi, bez točka i još nekih aksesoara …
A pežoa se još nisam rešio ( niti se baš radujem tome ) i još će neko vreme spavati u svojoj jazbini… To me je vezilo bez greške služilo 10,5 godina. Ako i Honda bude takva kao on, ja ću zaista biti prezadovoljan.

Don

Eto pezo pa bez greške , sta još neću čuti 🙂 Jel ti vozis ta auta il stoje u garaži?:) Cuj novo je novo, al 20000 € je 20000€, kao što si vidio, 22000€ je godinu star, 6k km, ništa mu ne fali, tako da bih ja kad bih kupovao , uvijek izabrao polovni. Možda je slabije opremljen al nema ni pezo ni fica 4×4 pa eto voze. Naravno, moron ne živi u banana državi kao ja, pa bi morao sve platiti mesom, uvoz , carina itd al opet bi ostalo , ja sam samo jednom napravio grešku i kupio… Pročitaj više »

moron

Done, ja nisam „ponudio“, niti bih se trudio da ponudim bilo koji potpuno racionalan i/ili ekonomski opravdan razlog za kupovinu ovog ili bilo kog drugog novog automobila. Naravno da bi ekonomski najcelishodnije bilo da sam SW-a nastavio da vozim još barem 5-6 godina ( tek je na oko 183 kkm ), pri čemu čovek kome sam pre 10,5 godina prodao moj 307 HDI, i dan danas ga vozi bez ikakvih problema, sa već skoro 300 kkm na satu. A sin me je danas baš to upitao: „Ako je Mićku i danas dobar naš 307, zašto mi moramo da prodamo ovaj… Pročitaj više »

Don

Znaci, pogazio si sebe u svakom smislu.

Lazar

Biće CR-V i bolji od lavića bez brige ! Dobar izbor kolega !

J4ZZER

Prvo, zeleo bih dragom i stovanom kolegi da cestitam 50. rodjendan (istina tri dana unapred) i da mu pozelim da uziva u svom rodjendanskom poklonu makar jos jednu deceniju, a onda cemo da lovimo S2000 ili MX5… Ili aktuelni papamobil 🙂

Druze, 50 god si vozio i Svedjane i Japance, Ruse i Francuze, pa i Italijane… narednih 50 god HONDA 🙂

J4ZZER

Pa mogao je za samo duplo vise para da uzme BMW 🙂 Al se zeznuo 🙂

PS Kad ce clanak o kupovini predsednika Autorepublike 🙂

Don

E, još i rodjendan? Nisam znao, pa čestitam i to, neg kad ćeš napokon kupit auto? Hahah.
Btw, moram se korigirati, cijena dizelskih modela iz 2017 je od 21000, a 2019 benzinski je 22450, bolji je neg civik. Nije što je namijenjeno neg sta je sudjeno.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=281802870&utm_source=sharedAd&utm_medium=android

Honda CR-V 1.5T 2WD
Comfort*LED*ALU*Tempomat…
Erstzulassung: 04/2019
Kilometerstand: 6.950 km
Kraftstoffart: Benzin, E10-geeignet
Leistung: 127 kW (173 PS)

Preis: 22.450 €

J4ZZER

Cccc Comfort nije ista liga sa Eleganceom, a 2wd i awd… Samo prvo slovo ih razlikuje

Don

Auuu, nisam zamijetio, moja greška. Jesi cijepidlaka 🙂 A možda ovdje comfort je kao elegance u srbiji 🙂 već vidim dva nova teksta, jedan o financijama a drugi o crvu.
Usput, sta je novog donio ovaj model 2020 u odnosu na model 2018?

J4ZZER

Honda ima iste pakete u Evropi, kao u Nemackoj, kao kod nas, jedan od retkih proizvodjaca sa takvom politikom.
Novi model ima platformu CIVICa, enterijer je dve generacije kvalitetniji i lepsi, infotainment… Jtd

Don

Zvuči odlično, čestitam moron još jednom, al.mi je žao što su te ošišali .

Stari Dejan

Samo jedna stvar – jel baš moralo ono „influenser“?!

Stari Dejan

I kao šala ne ide nikako…

Stari Dejan

Ako se meni ne sviđa, možda je nekome drugom na mestu. Ko pa kaže da sve mora da bude po mome? Polako Zvezdane, ili što kažu sa one strane bare „hold your horses“

moron

I ja primetih da me već u naslovu „nahvalio kao majka ludu kćerku“ 🙂
Ali, to ti je, kažu, ta pesnička sloboda i taj umetnički izraz …

s mile

Biću kratak

Srećan rođendan Matori… a i neka vam je srećna Honda, i da vas dugo i dobro služi

pridružujem se apelu, da nam is svoje perspektive opišeš CRV…

sve najbolje

Renault Terminator

Neka je sa srecom kolega po pedali i neka te dugo sluzi.

moron

Ne brini, pedale ostaju moj „primar“ 🙂

moron

Hvala svima za lepe želje i izvinjenje što nije (i) pojedinačno/poimenično.

Peki

Masala, masala, sto bi rekli moji sa Kosova, sada rastrkani svugde po Srbiji… Da te dobro sluzi ta Honda i sigurno odveze gde god odete. Steta sto ce kasno stici te neces moci s njim na skijanje u Alpe, bilo bi interesantno procitati utiske. CR-V je bez sumnje dobar SUV, e sad ima li boljih, da ne kazem jeftinijih, druga je stvar… Vidim nude u Hondi neki popust od 1.600 evra i dobre uslove lizinga, da li je to prevagnulo? Nisam gledao cene Mazde u Srbiji, ukoliko bi trebalo uzeti nekog japanca licno pre bih se opredelio za CX-5. Ono… Pročitaj više »

J4ZZER

Mislis na Mazdu cx5 g165? 213nm? Mislis da ona pije manje od CRVa i da je atmo motor potentiji od 1.5 turbaka?

Ili bi uzeo Mazdu zbog lepote? Mislim da je Mazda u proseku ipak druga liga glede prostranosti u odnosu CRV…

Takodje mi tockovi od 17 prenali za cx5, a 19 preveliki

Don

Ipak prije Honda sa dizelskim neg oba navedena, a ostane i koja kinta u dzepu

J4ZZER

Nema CRVa sa dizelom u Evropi, ima samo hibrid

Don

Možda nove nema, ali 2 god stara ima.

J4ZZER

E da Honda ima 243nm vs Mazdinih 213nm, ne kazem da je Mazda los automobil, daleko od toga, ali ona je za normalnu gradju, ja sam 184 i meni je ok, njemu pola familije 190+ i bitno je CRV prostraniji

moron

Peki, najpre hvala. Da, CRVonja ne stiže na vreme da bi ove zime video Alpe, ali, videće ih Pežo, kao neko za njega oproštajno porodično putovanje. Ali, ako Bog da, družićemo se barem deceniju, ako ne i duže, tako da će biti prilike, ako bude zdravlja. Oko potrošnje CRVa. Vozio sam vitaru 13 godina, a prvih 100 kkm je imala prosek potrošnje 10,8. Testni CRV u koji danas sedoh imaše zapisan „Trip A“ od oko 1.100 km i prosek 10,2, a prethodnu vožnju od 9,3. Ja sam testnu rutu od oko 25 km provezao sa 7,2 ( od „Delte“ do… Pročitaj više »

Peki

Kao sto rekoh globalno uzevsi ta Honda se sasvim OK auto, koliko nas moze samo da je sanja… Naravno da se potrosnja od 9-10 litara moze „svariti“ kao i (ne)ubedljiva ubrzanja, posebno ukoliko je namenjen familijarnoj upotrebi. Ali tu dode do izrazaja ono „ali“, ukoliko je suditi po mom iskustvu, vrlo brzo „deca“ ce se voziti u tudim automobililma. Sa 21 godinu moje cerke ni ne vide mnoga test vozila, cak ih je tesko navatati i za koju fotografiju. Taj porodicni odlazak na godisnji odmor ili negde za viken za mene je postala misaona imenica. Beze od mene kao davo… Pročitaj više »

Don

Moron je na Balkanu, tu djeca ostaju do 33. 🙂

moron

Peki, što se tiče tog dela oko „dece u odrastanju“, da, istina je, ali, o tome možda najbolje da pričamo gostujući u nekom nedeljnom „porodičnom magazinu“, da ne blatimo ovo sveto mesto tim teškim socio temama 🙂 Inače, jesam razmišljao da jednoga dana za mene i moju „dragu“, uzmem tadašnju dačiju sandero „mk56“ (zavisno koja bude aktuelna u tom trenu), a možda i fijat bude tada imao neki novi „đubromobil“, u klasi sadašnje Pande. A, onako, saglasno ovom sajtu, mogu reći da iskreno žalim što Hondin 1,5 nema zvuk Hondinog 1,0, jer taj „frktavi“ trocilindraš ima zvuk koji je pesma… Pročitaj više »

J4ZZER

Sandero? Dje ces ti majke ti da stanes u Sandero 🙂 Panda je super autic i bas simpa filozofija (2007. htedoh da kupim neboplavu Pandu i dan danas zalim za njom, pravi utilitarian choice) ali opet ne znam ni iz delova da li bi stao unutra? 🙂

Sto se tice 997ccm Honda 1.0… Ti to hvalis tri cilindra i motor od 1000 kubika? Platicu ti (satnicu:) idi na Honda forum da kazes koju lepu rec 🙂 Pa nek je samo i milozvuk 🙂

Don

A ne treba zapažanja nikakva, jedno je komentirati a kad dodjes u situaciju da kupiš, uprskas sve, i šefa i stanicu. Sta ce ti znanje kad ga ne koristiš onda kad treba? Nema više kredibiliteta ….:)))

Balkanboj

Cccc… Dakle, prvo čestitka na limenoj prinovi a drugo, KAKAV DANAK NEISKUSTVU. Iskreno, nisam očekivao takav rasplet situacije. Povedeš familiju da pogleda skoro pa izabranog kandidata pored kojeg mušterije vabi i protiv kandidat.
U svakom slučaju lepo da se voziš/vozite (familijarno).
Btw, da znaš da je prosečna visina garaža u TC 2.1m (čisto ako sa boxom nekad kreneš u podzemnu garažu. Ja iz tog razloga uzeo karavan jer suv i box ne ulaze u garažu zajedno).

P. S. Mudar izbor je kupiti automobil u toku zime da ti stigne na proleće, ne trebaju ti odmah zimske gume.

moron

Pa, nisam ni ja ni planirao, ni očekivao. Ali, desilo se. I neka je. Moglo je i gore 🙂 Npr, neki pežol sa i-cocpitom … Ili, neka kola u koja (zbog moje „naopakosti“) uopšte ne mogu lepo da sednem, a takvih je najviše.
Uvek može gore 🙂
I, da, znam koliko je visok 500L sa Thule „grobićem“ na krovu (malo preko 210 ), CRV će biti viši oko 3 cm i moći će bez problema sa „grobićem“ ući u moju garažu, a to mi je najbitnije (TC mi je u tom smislu nevažan, bar za moje potrebe).

Yankee

Moj brat ima ovakvu CR-V, ali sa 2.4-litarskim atmosfercem. Za sada je zadovoljan, mislim da ima oko 40.000 milja na satu. Dosta stvarno prostora za krosover koji se smatra kompaktom. Ja licno nisam ljubitelj enterijera, ali ja generalno ne volim Honde. Nekako je previse bezlicno cak i za standarde danasnjih plastikara.

Japanautofan

Samo da cestitam moronu za odlican izbor metalnog ljubimca 🙂
Bitno da je Japanac pa koji god 😉
Potvrdio covek svoje znanje iz teorije i u praksi 🙂

Miroslav_NS

Cestitke za morona!

Pridruzujem se pozivu za jedan ozbiljan test iz ugla verovatno najaktivnijeg komentatora ovde, kao i najubedljivijeg poznavaoca kupoprodajnih prilika kada su u pitanju novi automobili u Srb. 🙂

Ako nije tajna, sta je sve testirano?

moron

Pa, može da se kaže da je CRV prvo vozilo koje sam (u vožnji) testirao i kupio. Do sada, ono što sam (u vožnji) testirao (a neke sam testirao i 3 puta), to nisam kupio, a ono što jesam kupio, prethodno nisam (u vožnji) testirao, ali sa kupljenim nisam promašio (pri čemu sam u svakom vozilu, kupljenom i nekupljenom, u po par naleta, proveo ukupno „sate i sate“ u auto salonima). Malo bolesno i možda ne baš dokaz nekog intelekta, ali, bilo je tako, jer je meni osnovni parametar (pre ikakve priče sa prodajnim savetnicima oko cene) bio da, ako… Pročitaj više »

Don

Nisi odlučan pa to ti je:-) ovdje neki saloni imaju praksu rada nedjeljom, gdje daju nekom penzioneru ili studentu da sjedi 5-6 sati u salonu dok raja gleda, Čačka, sjeda bez da ih iko smeta, ometa,gnjavi..
2 godine tražiš, cjenkas se za 1000€, a kupovina polovnog sa 10tak hiljada na satu bi donijela 10 do 15 hiljada eura uštede, a garanciju imaš ili dokupis.

2 godine tražiš i onda kupiš nešto na sta nisi ni mislio, e,moj sizife:-)
Sreća pa si relativno dobro ubo.

moron

Eh, da su samo dve godine 🙂 Pa, šta misliš, kako je „upao“ 500L pre 4,5 godine? Na isti način kao sada CRV. Slučajno. Još krajem 2014. sam počeo da planiram „zamenu“ za SW-a, čekao novi 308 SWmk2 „kao ozebao sunce“. Njega sam hteo. Ali, kada sam prvi put seo u njega ( marta 2015, na Sajmu ), ostao sam „kao popišan“. Tesan u odnosu na mk1. Sa onim prokletim I-cocpitom. A onda se slučajno pojavio „on“. Taj prokleti „žabarski djubar“ 🙂 Cela porodica se oduševila kada je u njega sela. Probnu vožnji nisam ni hteo. Sa njim sam zaista… Pročitaj više »

moron

Odlična je ta praksa u DE, to da se može doći nedeljom, kada je u salonu samo penzioner. Žao mi je što toga nema i u Srbiji. Što se tiče forda, nisam ja od forda odustao zbog „1.000“ (kako to možda može da se pomisli iz onoga što sam citirao). Najbitiniji problem se ticao komfora u baš željenoj konfiguraciji. Pokazalo se da je dosta problematičan sa panoramom (onakav pad korisne visine u varijanti „bez“ i „sa“ nisam doživeo). Nisam bio siguran da to mogu da svarim … Kao da svesno kupiš tesnu cipelu … A „okidač“ je bilo da nisam… Pročitaj više »

Don

Trebao si pitati Pekija u vezi Forda ;)))) Kupovali smo auto za drugove koji još nisu stigli otic iz Lijepe Naše, pa procedura ide ovako: ja odem i pogledam željeno auto i ispitam prodavca a onda svoje dojmove prenesem kolegi za kojeg kupujem. Kad sve štima (gleda se i CO2,mora biti ispod 120gr /km), onda mu ovi pošalju ugovor mejlom , potpise i uplati preko banke. Prije toga odabere čovjeka koji će mu šleperom dovesti auto. I auto kad dodje , on sa papirima ide na carinu i policiju. Uglavnom, ušteda u odnosu na novi je 10k i vise, plati… Pročitaj više »

moron

Ja ti opet govorim da nije u pitanju novac. Već „stvar principa“. A oni „nemaju cenu“. Pri čemu ja nemam dilemu da na oko deluje jeftinije na način kako govoriš (kupiš polovno). Ali, istovremeno, posmatrano mojom „modlom“, kada ja kupim nova kola, pa ih „držim“ npr. 10 godina ( a svaka kola kupljena nova će bez ikakvih problema da te služe barem 10 godina ), pa taj ukupan pad vrednosti za tih 10 godina podelim sa 10, dobijem prosečan godišnji pad vrednosti koji je (meni) relativno smešan na godišnjem nivou (pri čemu je posle 10 godina i poptuno smešna razlika… Pročitaj više »

Don

E,pa nije karavan SUV ili teretnjak da ima mjesta, što nisi sjeo u Fordov „Berlingo“, kako se ono zove , da vidiš koliko mjesta ima. Glupavo od prodavača da je išao prevariti, ako je, vjerovatno je samo nabio cijenu opcionalima,a što nisi došao u Mercedes da vidiš kako deru jarca, odmah bi otrčao nazad k Fordu i izljubio onog prodavača 🙂 ne šalim se . Idalje ne razumijem logiku da auto staro 2 godine neće izdržati 10 godina bez problema , niti logiku uštede koju navodis jer nije isto da platim novo 42000€ i polovno od dvije godine nekih 20000€,… Pročitaj više »

moron

Pa, ko ti kaže da nisam „razmatrao“ i Ford Tourneo Connect ? Jesam 🙂 On je klasa pežo Riftera ( tj. oba su „Berlingo klasa“ ) Imao je (za mene) neke prednosti nad Rifterom ( npr. Rifter je uvek „halogenac“), ali i neke (za mene) „mane“, pri čemu nisam mogao da razumem kako to da je Rifter čak i sa HDI 102 potentniji od Forda TDCI 120 (i brži i startniji) , dok je Rifter ( visok 188cm) sa HDI 130 „prava F1“ (ubrzanje kao Focus TDCI 120). To mi nikako nije bilo jasno. Nije to bilo baš presudno, ali,… Pročitaj više »

s mile

influenser je neko ko Utiče na okolinu, a moron, sa svim ostalim nadimcima, je na B92, ostavio toliko puta anti škoda komentare, ( sa strane br airbegova) da mu i ne treba FB, instagram ili sl…

lično ima moju podršku, volim karavane, tako da njegov pežo SW je odličan izbor, lično mi se baš i ne sviđa 500L( vizuelno), ali je odličan za porodicu, a CRV.. takođe odličan izbor za porodicu..

Stari Dejan

Opet nekako mene gađaš ili haluciniram? Meni se sama reč ne sviđa, u startu podseća i vezuje me na one magarce sa YT kojima je najveće dostignuće mlaćenje prazne slame. Moron je čovek koji je tri puta više vremena od svih nas ostalih ovde zajedno (ne računam redakciju) proveo proučavajaći prilike na našem nakaradnom tržištu a i vrlo često se sam hvatao ključa u ruke tako da je njegovo komentarisanje više nego korisno i poučno. Zato mi smeta, mislim da je on nemerljivo korisniji od onih koji se nazivaju „influenserima“.
Ali opet ko pa kaže da sam ja u pravu?

moron

Nemoj „uzbunjivač“, molim te, jer, pre ili kasnije, tako označeni ljudi „stradaju“ 🙂
Dovoljno je samo „moron“.
Inače, i ja sam reč „influenser“ uglavnom doživljavam baš na onaj način kako je to „Stari Dejan“ opisao 🙂

Dikh tu kava

Čestitke na novom motornom vozilu, jednom kad uđe u garažu. S jedne strane. S druge, priznajem da mi nisi baš potpuno jasan. Umesto da dodaš mizernih EUR 3000 i uživaš u Koroli Sport 1.2 T za nestvarno povoljnih EUR 34,5K, ti uzimaš Hondu, ej Hondu, i to SUV, a mogli ste svi kolektivno da uživate u intimnoj atmosferi nove Korole, posebno zimi, kad zbog obilja prostora u istoj zapravo i nema zime, a to nema cenu.. Brate, mogao sam ja da ti pozajmim još 3 soma,a sad šta da ti kažem, prihvati svoju patnju, život se nastavlja, sa ili bez… Pročitaj više »

moron

Šta ćeš, corolla nije ispunjavala onaj prokleti kriterijum „o načinu bezbednog podešavanja sedišta“. Tj. da sedište morate podesiti tako da izmedju Vaše glave i unutrašnje oplate krova iznad i/ili bočno bude slobodan prostor najmanje u debljini Vaše šake … Tu (bezbednosno) ne da je „pala“, nego je „zveknula“ samo tako …

Rikošet

Konačno mogu odahnuti prodavci u Srbiji, sad su mirni narednih deset godina, a prodavac Honde nije ni svjestan kakve ga muke tek očekuju 🙂

Srećan pazar moron.

Najbitnije je da je porodica srećna i zadovoljna, a lima će biti…

TNT

Odličan izbor. Nema tu mnogo da se doda i oduzme, jedino ne verujem da si baš tako lako “poklekao” isključivo pod naletima porodice – verujem da se ipak i tebi svideo SUV koncept. Verujem da će to biti početak jednog divnog dugogodišnjeg druženja. Srećno!

moron

Hvala, hvala … Pa, ima istine u tome što kažeš. Ja sam se sa mojim prethodnim 4WD „razveo“ 2004. godine i rekao sam tada sebi da „to“ više ja „neću nikada“ ( ponajviše, tu „energetsku neefikasnost“, što zbog lošijeg Cw-a i veće čeone površine, a što zbog samog 4WD-a, veće mase i gubitaka u prenosu, a koji sam koristio realno „1%“ od ukupnih kilometara ), a sve godine posle provedene sa „običnim vozilima“ su mi govorile da meni „to“ realno i „ne treba“. Bio sam ubedjen (a i danas sam) da se „porodične potrebe“ (u svetu nekih mojih želja i… Pročitaj više »