1. Home
  2. Vesti
  3. VW se pridružuje GM-u, Fordu i Toyoti
VW se pridružuje GM-u, Fordu i Toyoti
0

VW se pridružuje GM-u, Fordu i Toyoti

132
0
Podelite sa prijateljima:

U aprilu 2019., Ford, GM i Toyota su se udružili u kreiranju istraživačke grupe, fokusirane na bezbednost autonomnih automobila i sistema. Ova grupa je nazvana Automated Vehicle Safety Consortium (AVSC), a ove nedelje joj se pridružio i Volkswagen.

Glavni cilj AVSC-a je da kreira neophodan okvir oko kojeg će proizvođači moći da razviju bezbednosne tehnologije za samovozeće automobile, što bi zauzvrat trebalo da postane baza za industrijske standarde u budućnosti.

„Važno je da industrija funkcioniše zajedničkim snagama u razvoju standarda i najbolje prakse za automatizovanu vožnju“, rekao je Volfgang Demelbauer-Ebner, glavni tehnički menadžer Volkswagena za severnoamerički region. „Ovaj proces započinje efikasnim testnim kriterijumima, a mi smo uzbuđeni što ćemo započeti rad s AVSC-om, da bismo obezbedili da oni budu definisani i usvojeni na opštem planu.“

Od kompanija koje su sada uključene u ovu grupu, Volkswagen tek započinje istraživanje u oblasti autonomnih automobila. Za sada, nemački proizvođač nije predstavio bilo kakve revolucionarne tehnologije u ovoj oblasti, ali planira da to uradi u bliskoj budućnosti.

Nemci su u julu investirali u kompaniju Argo AI, koja se bavi platformom za autonomna vozila, a zajedno s Fordom planiraju da finansiraju Autonomous Intellligent Driving grupu.

Za sada, kompanije uključene u AVSC su Daimler, Ford, General Motors, Honda, Lyft, Toyota i Uber.

Od njih, Uber je verovatno najdalje otišao u istraživanju tehnologija autonomne vožnje. Ford planira da ima potpuno autonomno vozilo na putu do 2021. Toyota će to verovatno ostvariti i ranije, dok je GM posvetio čitavu diviziju istraživanju u ovoj oblasti.

Njihov udruženi rad, ukoliko bude uspešan, verovatno će pomoći boljem razumevanju fenomena autonomne vožnje, međutim ono što je najvažnije je da bi mogao da dovede do formiranja odgovarajućih pravila i standarda za nešto što će verovatno postati realnost u ne tako dalekoj budućnosti.

AutoRepublika

(132)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments