1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Daimlera – težak je put do autonomnih vozila
Šef Daimlera – težak je put do autonomnih vozila
0

Šef Daimlera – težak je put do autonomnih vozila

275
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek nemačkog giganta, Ola Kelenijus, pesimista je u vezi sa autonomnim automobilima. 

„Mislim da su takva vozila u ovom trenutku veoma daleko. Nije problem urediti da automobil samostalno upravlja na auto-putu. Ali u urbanoj sredini gde postoji mnogo varijabli, to je ogroman izazov“, rekao je Kelenijus.

Šef Daimlera je dodao da je ta kompanija otišla „veoma daleko“ kada je reč o samovozećim automobilima, ali da su i dalje pred njima velike prepreke. Osim toga, Kelenijus je istakao da je pitanje profitabilnosti tih vozila.

„Mislim da ideje o robotaksiju koji ide gradom i razvozi ljude nema ništa. Prosto je previše izazova na tom planu“, kazao je rukovodilac nemačkog proizvođača.

Kelenijus veruje da bi budućnost ove tehnologije morala da bude orijentisana ka komercijalnim vozilima. „Logično je da ta tehnologija bude prvo upotrebljena kod komercijalnih vozila pogotovo kod onih koja se koriste većinom na auto-putevima.“

Ola Kelenijus je dodao da će Daimler u naredom periodu smanjiti budžet za razvoj samovozećih automobila. „Imamo partnere na projektu razvoja. Sarađujemo sa BMW-om i Boschom tako da ćemo definitivno ostvariti uštede, ali ćemo i uopšteno odrediti svrsishodan budžet za razvoj ove tehnologije“, zaključio je šef Daimlera.

AutoRepublika 

(275)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments