1. Home
  2. Life
  3. Lifestyle
  4. Jaguar ponudio originalni alat za nekadašnji Type E
Jaguar ponudio originalni alat za nekadašnji Type E
2

Jaguar ponudio originalni alat za nekadašnji Type E

348
2
Podelite sa prijateljima:

Stižu nam prilično neuobičajene vesti o skulpturalnom modelu iz nekog drugog vremena. Radi se o britanskom Jaguaru Type E. Naime, engleska kompanija je zainteresovanim licima ponudila, po prvi put u poslednjih pola veka, originalne alate koji su korišćeni za sitne popravke i redovno održavanje legendarnog kolekcionarskog modela. Korišćeni primerci alata su se u prošlosti prodavali preko interneta za sumu koja prevazilazi 6.000 evra.

Veliki proizvođači automobila ne oklevaju kada god im se ukaže prilika da javnost podsete na uspele modele iz svoje istorije. Ponekada pribegavaju i proizvodnji najekskluzivnijih verzija nekadašnjih prodajnih hitova koji se potom reklamiraju uz slogan „nastavak legende“ ili nekim posve sličnim propagandnim porukama.

Međutim, aktuelan potez britanskog Jaguara predstavlja jedan korak dalje u primeni iste filozofije, jer teško da se iko može setiti neke slične ideje iz istorije automobilske industrije.

Na fotografiji koju je objavila engleska marka vidi se da paket alata uključuje francuske ključeve, klešta, šrafcigere, uputstvo za upotrebu i naravno, neizostavnu prelepu kožnu tašnu. U torbi se nalazi praktično sve što vam može biti potrebno za lagane popravke i redovno održavanje kultnog četvorotočkaša.

Odeljenje za klasike koje funkcioniše u okviru divizije Jaguara je za ovaj komad „reinkarnirane“ istorije odredilo prilično razumnu cenu od 860 evra. Ukoliko vam se ipak čini da je ponuda nepovoljna, moramo da vas podsetimo da imate u vidu napomenu iz uvodnog pasusa, onu koja govori o cenama koje su se formirale na nezavisnom tržištu polovne opreme za ovaj Jaguar.

Čak ni ta astronomska cena nije za čuđenje. Naime, originalni alat se poslednji put nudio pre pedeset godina, a bio je deo redovne opreme modela Jaguar Type E Series 1 i Series 2, koji su se proizvodili do 1971. godine.

AutoRepublika

(348)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

sve to mogu kupiti za par € na pijaci, a komplet e type se može naći za tri puta veći iznos od cene ponuđenog alata

Laki

Samo je „mala“ razlika u tome sto je taj skuplji alat, onaj pravi, originalni, autenticni alat koji se zaista u ono vreme prodavao uz jaguare Type E, a ovo sada su glupave nove caklece refabrikovane reprodukcije, iz 2022, koje veze nemaju sa autenticnoscu. Nemaju pricu, nemaju istoriju, nemaju patinu, nisu bili tada tamo. A to je upravo „ono“ sto kolekcionari zele.