1. Home
  2. Vesti
  3. Honda ne odustaje od manuelnog menjača – unapređena jedinica za novi Civic Si
Honda ne odustaje od manuelnog menjača – unapređena jedinica za novi Civic Si
5

Honda ne odustaje od manuelnog menjača – unapređena jedinica za novi Civic Si

484
5
Podelite sa prijateljima:

Nije sve izgubljeno. U svetu gde papučica kvačila služi kao „sredstvo protiv krađe“, Honda ima hrabrosti da lansira revidiranu, sportski orijentisanu manuelnu transmisiju za Civic Si.

Mnogi će pomisliti da će ovo biti finansijska katastrofa ali ovde je ipak reč o potražnji. Honda se ne kocka mnogo, kada u obzir uzmemo milionsku prodaju od 2015. do 2018. Naravno, tu je Type R s manuelnim menjačem, ali se on ipak obraća drugačijoj ciljnoj grupi kupaca.

Ovde se ne radi o suptilnim vizuelnim promenama u odnosu na standardan Civic, mada ih definitivno ima. Novi Si takođe dolazi s prednjim, elektronskim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem (LSD), koji na pravi način pomaže isporučivanju snage prilikom izlaska iz krivina, zatim revidiranom transmisijom s kraćim prenosnim odnosima za više obrtnog momenta, kao i poboljšanim ubrzanjem (oko 6 odsto u odnosu na prethodni Si). Motor je takođe za nijansu pojačan, tako da sada isporučuje 208 ks i 260 Nm maksimalnog obrtnog momenta. iz 1,5-litarskog turbomotora.

Na razočaranje zagriženijih Hondinih fanova, motor ne poseduje V-TEC tehnologiju, čije prednosti koristi Type R.

Spreda gledano, novi Civic Si (Sport injected) izgleda agresivnije. Lažni otvori pored svetala za maglu su uklonjeni a LED farovi su standardini. Očigledno je Honda poslušala brojne vlasnike Civica i ispunila im želje što se dizajna tiče.

Isto se odnosi na točkić za pojačavanje jačine tona, koji se vratio na centralnu konzolu.

Definitivno, novi Si izgleda bolje, savremenije i više sportski.  Kada smo već kod „sportskog“, tu su atraktivni naplaci od 18 cola i izduv u „HDMI“ formi, koji isporučuje dublje i grlatije tonove.

Voleli bismo kada bi ovakav automobil bio dostupan i kod nas, s cenom od 25.000 dolara (oko 22.500 evra). Bez sumnje, dobro bi se prodavao.

AutoRepublika

(484)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Prokleto je lepa 🙂

BojanNeki

Još da unajme nekog dizajnera i sklone sve te lažne usisnike.

Bungi

Da se razumijemo, Honda ima tradiciju sportskih automobila i neosporan kvalitet. Ljepotu, ne.

moron

„Lepota je u oku posmatrača“ 🙂
Čisto subjektivna kategorija.

Bungi

Tačno tako.Meni ružna, tebi lijepa.