1. Home
  2. Vesti
  3. Trkački Chevrolet Camaro sada dostupan i za iznajmljivanje
Trkački Chevrolet Camaro sada dostupan i za iznajmljivanje
0

Trkački Chevrolet Camaro sada dostupan i za iznajmljivanje

381
0
Podelite sa prijateljima:

Još od sredine šezdesetih godina prošlog veka Ford je nudio specijalnu verziju modela Mustang pod Shelby GT350H oznakom za sve one koji su želeli da iznajme i provozaju trkača. Čuveni Kerol Šelbi bi tako preuzeo fabričke primerke i specijalno ih modifikovao na radost vozača željnih zabave na stazi. Ford pruža takav program do današnjeg dana, a počev od 2020. godina i ljubitelji modela Chevrolet Camaro će dobiti sličnu opciju.

Naime, čuveni NASCAR tim Hendrick Motorsports je spremio dve verzije koje će biti dostupne samo preko Hertz salona za iznajmljivanje automobila. Oba primerka stižu u crnoj boji sa žutim trkačkim trakama, a ona obična je zasnovana na Camaru SS.

Dok fabrički model razvija 455 konjskih snaga, Hertzov će moći da se pohvali sa 480 „konja“ zahvaljujući novoj usisnoj grani i izduvnom sistemu. Varijetet koji će većini ljubitelja automobila sigurno biti poželjniji je zasnovan na Camaru ZL1. Fabrički model stiže sa 650 „konja“, ali je Herndrick Motorsports izvukao dodatnih 100 „grla“ zahvaljujući većem Callaway kompresoru.

Naravno, takvo zadovoljstvo mora i da košta poprilično puno. Za moćniji od dva modela je potrebno izdvojiti 299 dolara dnevno, a vozač je limitiran u smislu da ne sme da prevali više 120 kilometara u tom vremenskom intervalu uz ovavezu isplate „kaznenih“ 75 centi za svaku dodatnu milju iznad ugovorene distance. Najam modela Camaro SS je znatno pristupačniji i košta 99 dolara dnevno.


Takođe ćemo spomenuti da će verzija sa 650 „konja“ biti dostupna u samo pet gradova (Šarlot, Las Vegas, Majami, Orlando i Feniks) dok će preostala verzija biti nešto dostupnija i trenutno je ponuda zaokružena na cifri od 15 gradova.

Za one koji su spremni potrošiti još veći novac, Hendrick Motorsports će „pozajmiti“ i svog profesionalnog vozača Vilijama Bajrona da na nekoj NASCAR stazi održi lekcije. U svakom slučaju, požurite sa uplatama pošto će postojati samo 224 primerka i nema sumnje da će isti biti razgrabljeni u veoma kratkom roku.

AutoRepublika

(381)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments