1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet planira terensku verziju modela Silverado
Chevrolet planira terensku verziju modela Silverado
0

Chevrolet planira terensku verziju modela Silverado

149
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je čak deset godina od kada je Ford debitovao s terenskom verzijom Raptor modela F-150. Američki gigant se dugo godina orijentisao samo na ulične trkače, ali je 2009. godine promenio plan čime je nastao jedan od omiljenih pikapa. Raptor još uvek nema pravog konkurenta, ali je Chryslerova divizija Ram najavila svog predstavnika u vidu nedavno viđenog Rebel TRX koncepta.

Kako stvari stoje, sledeći na redu je i Chevrolet, a prototip terenske verzije nazvane Silverado ZR2 je nedavno uhvaćen na testiranju u pustinjama američke savezne države Nevade. Prema nezvaničnim informacijama, Silverado ZR2 će iskoristiti već predstavljeni Chevrolet Colorado ZR2 Bison kao inspiraciju i u prodaji bi se mogao pojaviti već naredne godine.

Spomenuti Bison je značajno manji model, ali se pokazao izuzetno sposobnim sa terenskim mogućnostima. Zanimljiv je onaj detalj da je Bison zapravo debitovao kao prototip model na čuvenoj terenskoj trci Laughlin Desert Classic pre nego što je serijska verzija usledela godinu dana kasnije. Slična situacija će se desiti i ove godine gde će Silverado ZR2 voziti svoju prvu zvaničnu trku, pa nije teško zaključiti da su šanse velike da će javnost ugledati serijski model do kraja 2020. godine.

Slično kao i spomenuti Raptor, i Chevroletov velikan pruža veliki broj modifikacija u poređenju sa serijskim modelom, a sve je počelo od trkačkog ogibljenja sa kojim je ZR2 u stanju da dostigne 160 km/h po pustinjama Nevade. Tu su i terenski 35-inčni pneumatici kao i obimna zaštita ispod vozila od kamenja. Bezbednosne mere su takođe sveobuhvatne posebno zato što su „veliki skokovi“ očekivana pojava tokom terenskog trkanja.

Kada je reč o mehanici, ispod haube se krije poznati 6,2-litarski V8 benzinac koji razvija više od 400 konjskih snaga i 629 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dok se snaga prenosi na sva četiri točka preko desetostepenog automatskog menjača.

Međutim, kako se Raptor može pohvaliti sa značajno više „konja“, a Ram najavljuje čuveni Hellcat motor, šanse su velike da će i Silveradov fabrički agregat biti modifikovan. Bilo kako bilo, više informacija ćemo saznati naredne godine.

AutoRepublika

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments