1. Home
  2. Vesti
  3. Posle Mercedesa i BMW-a, evo i Volkswagena „na gomili“
Posle Mercedesa i BMW-a, evo i Volkswagena „na gomili“
0

Posle Mercedesa i BMW-a, evo i Volkswagena „na gomili“

2.46K
0
Podelite sa prijateljima:

Prethodnih nedelja su ogromnu pažnju privukle priče o hiljadama vozila marki Mercedes i BMW koje su ostale lagerovane na jednoj lokaciji. Iako su po prirodi stvari različiti motivi nagnali proizvođače da se privremeno ili trajno odreknu ovih vozila, u vizuelnom smislu to ne pravi veliku distinkciju.

Dok je Mercedes nagomilao silne automobile na starom aerodromu u Donjoj Saksoniji zbog, uglavnom problematičnih kontrola kvaliteta u američkim pogonima smeštenim u Tuskalosi, dotle je olujno nevreme u kanadskom Halifaksu dobrano „osolilo“ veliki broj četvorotočkaša BMW-a koji su čekali, i nikada dočekali ukrcavanje na brod, a zarad isporuke kupcima.

Iako ni ova priča nije nimalo prijatna za proizvođača, po svojoj prirodi je ipak pitomija. Naime, Britanci su s pričom o Bregzitu već dojadili „i Bogu i narodu“, ali je upravo to uslovilo odluku čelnika kompanije da pristupe gomilanju zaliha gotovih proizvoda na ostrvskom lageru.

Kako sada stvari stoje, Velika Britanija će istupiti iz Evropske unije bez dogovora najdalje do 31. okotobra ove godine. Da bi se barem trenutno izbegao „carinski šok“ koji će nužno propratiti ovo izdvajanje, Volkswagen je na Ostrvo otpremio ogroman broj četvorotočkaša.

Šef odeljenja prodaje i marketinga u okviru marke Volkswagen je već dao izjavu u vezi s verovatnim napuštanjem EU od strane Velike Britanije, i to bez kompromisnog rešenja, koja neće ohrabriti tamošnje kupce u pogledu odluke o obnovi voznog parke, vozilom nemačke marke: „Nećemo biti u stanju da apsorbujemo efekte uvećanih troškova zbog uvođenja obaveze obračuna i plaćanja carine.

Shodno tome, ukoliko se verovatni scenario odigra onako kako se sada nameće kao najizvesnije, sva uvozna roba na tržištu Britanije postaje nepristupačnija za iznos obračunate carine, a svi ostrvski proizvođači iz istog razloga gube na kompetitivnosti.

AutoRepublika

(2457)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments