1. Home
  2. Sport
  3. Velika tragedija u trci Formule 2 u Belgiji (VIDEO)
Velika tragedija u trci Formule 2 u Belgiji (VIDEO)
1

Velika tragedija u trci Formule 2 u Belgiji (VIDEO)

6.05K
1
Podelite sa prijateljima:

Mračne i tužne vesti stižu nam danas iz Belgije sa staze Spa Frankošamp. Mladi vozač Formule 2, Antoan Iber, izgubio je život danas na trci nakon stravičnog udesa.

Udes se dogodio na izlasku iz Eau Rouge kada je Iber izgubio kontrolu udario u zaštitnu ogradu, da bi zatim na njega naletio Huan Manuel Korea, koji je takođe zadobio povrede i trenutno se nalazi u bolnici, a FIA će objaviti sve informacije o njegovom stanju kada budu dostupne. Dvadeset dvogodišnji Iber je posle udesa prevezen u medicinski centar, ali je podlegao povredama u 18:35. Nakon udesa trka je prekinuta.

Tragično preminuli Francuz bio je vozač BTW Arden tima, prošlogodišnji je šampion GP3 serije, a ove godine je zebeležio dve pobede u šampionatu Formule 2.

Ovaj događaj potresao je sve u svetu Formule 1, a pogotovo mlađe vozače poput Leklerka, Rasela, Okona koji su vozili sa njim Hubertom u mlađim kategorijama.

Dušan Topić

AutoRepublika

(6054)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Strasno,prepolovio je formulu jbt…nikada u tom sportu bezbjednost nece biti 100% da ne znam kakve materijale koriste,ginulo se,nazalost ginuce se i jos..