1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj za najprodavaniji multiven u Americi
Kraj za najprodavaniji multiven u Americi
0

Kraj za najprodavaniji multiven u Americi

420
0
Podelite sa prijateljima:

Dodge Grand Caravan je jedna od ikona američke automobilske industrije. Od kada je debitovao 1984. godine, ovaj pionir je redovno završavao na liderskom mestu po prodajnim rezultatima, ali kako prenose neki američki mediji kraj će definitivno stići u maju naredne godine.

Ova vest i ne predstavlja neko iznenađenje kada se zna da se Grand Caravan gotovo i nije promenio od kada je predstavljen u sadašnjoj generaciji još davne 2008. godine. I pored toga, on je prošle godine završio kao najprodavaniji multiven u Americi sa 151.927 isporučenih jedinica, ali razlog tome verovatno leži u visokim popustima i velikoj prodaji u flotne svrhe.

Fiat-Chrysler korporacija (inače vlasnik Dodge brenda) u svojoj ponudi takođe ima još jedan multiven (Chrysler Pacifica) koji se prodaje po daleko višim cenama. Proizvođač je nedavno ponudio još jeftiniju verziju Pacifice pod Voyager oznakom koja je zapravo jeftinija od Grand Caravana pa je ovaj potez zapravo bio očekujući.

Očekivanja su da će Pacifica Voyager u potpunosti preuzeti prodajne rezultate Grand Caravana, a rezultate ćemo moći videti već sledeće godine.

Takva odluka donosi više pitanja nego odgovora. Fabrika u Kanadi, gde se Grand Caravan proizvodio, ostaje bez posla, ali se očekuje da će se u njoj proizvoditi neki od krosovera. Sa druge strane, nepoznata je i budućnost celog Dodge brenda koji je ostao na tri popularna, ali i dalje zastarela proizvoda (Charger, Challenger i Journey).

AutoRepublika

(420)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments