1. Home
  2. Video
  3. Koliko stvarno troši goriva Cupra Ateca? (VIDEO)
Koliko stvarno troši goriva Cupra Ateca? (VIDEO)
0

Koliko stvarno troši goriva Cupra Ateca? (VIDEO)

1.49K
0
Podelite sa prijateljima:

Zanemarimo zvanične fabričke podatke, test koju je sprovela poljska stručna publikacija AutoCentrum daje utiske iz stvarne, svakodnevne vožnje.

Prema fabričkoj specifikaciji, Cupra Ateca bi trebalo da u gradskom ciklusu vožnje da troši 8,9 litara benzina na pređenih 100 kilometara. Rekli bismo momentalno da su u pitanju poprilično ambiciozni podaci. Pre svega jer je ovo automobil koji koristi potentan 2,0-litarski turbo benzinski agregat koji razvija 300 ks.

Poljaci su utvrdili da ako je vozač nežan sa papučicom gasa u gradskoj vožnji ova Cupra će trošiti 9,6 litara na pređenih 100 kilometara. Ako vozač voli nešto energičniju vožnju u tom slučaju potrošnja se može popeti i na sumanutih 20 litara!

Kada je reč o vožnji na otvorenom, pri konstantnoj brzini od 90 km/h Cupra Ateca troši 8 l na 100 km, dok ako je brzina kretanja 140 km/h za pređenih 100 km ovaj automobil „popije“ 12 litara benzina.

Pogledajte poljski test:

(1491)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments