1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo je beležio lošu prodaju prošle godine ali je ove još lošija
Alfa Romeo je beležio lošu prodaju prošle godine ali je ove još lošija
1

Alfa Romeo je beležio lošu prodaju prošle godine ali je ove još lošija

560
1
Podelite sa prijateljima:

Prema podacima kojim raspolaže kuća koja se bavi istraživanjem tržišta JATO Dynamics, obim prodaje automobila iz game marke Alfa Romeo, drastično je niži u prvom tromesečju ove godine u poređenju sa lanjskom.

Po konkretnim modelima to izgleda ovako. Hedžbek Giulietta je isporučen u 42% manjem broju primeraka u Evropi u odnosu na prvi kvartal 2018. godine, dok je limuzina srednje veličine Giulia sedan došla do 45% manje kupaca u istom periodu u poređenju sa lanjskim.

Krosover D segmenta, Stelvio je prošao nešto bolje na tržištu od bratskih model iz Alfine palete. Naime, obim prodaje Stelvija u Evropi je pao za samo 16% tokom prva četiri meseca ove godine spram onih iz 2017. godine.

Što se tiče američkog tržišta, Giulia je zabeležila nešto blaži minus a on je iznosio 34%, dok je Stelvio doživeo identičnu, istosmernu promenu nivoa tražnje kao na Starom kontinentu, odnosno iznosila je 16%.

Sva tri modela iz game Alfa Romea silaze sa proizvdonih traka pogona u Kazinu, a FCA je bio prinuđen da redukuje obim proizvodnje kako bi se prilagodio tržišnim potrebama. Prema navodima iz sindikalne organizacije, radnici koji za hleb zarađaju u fabrici smeštenoj u Kazinu, su bili radno angažovani samo deset, od ukupno dvadesetjednog radnog dana u martu, kao i 9 od ukupno 20 raspoloživih radnih dana u aprilu.

FCA navodi da je pad obima prodaje putničkih vozila u regionu uglavnom uslovljen gašenjem proizvodnje određenih modela I odlukom da se smanji nivo zavisnosti od kanala sa malim marginama, posebno flotnim operaterima.

Povrh toga, zalihe vozila kod distributera su opale za 13.000 primeraka u odnosu na kraj prvog kvartala i smanjen je broj novoregistrovanih kompanijskih vozila, što je znatno doprinelo lažno iskazanim boljim od realnih rezultata u prošlosti.

AutoRepublika

(560)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Koga je vise briga sto je otpor vazduha kod Giulie 0.25,sto je tezina karbonskog kardanskog vratila 7kg-jer ne zna ni da joj je pogon na zadnje tockove.Danas neki MC ovaj ,onaj ima vise pregleda na YT nego Santana 2019.Tuzno!