1. Home
  2. Video
  3. Renault Megane RS Trophy iz mirovanja do 258 km/h! (VIDEO)
Renault Megane RS Trophy iz mirovanja do 258 km/h! (VIDEO)
26

Renault Megane RS Trophy iz mirovanja do 258 km/h! (VIDEO)

1.18K
26
Podelite sa prijateljima:

Megane u najjačoj formi u jurišu do maksimalne brzine! 

Hot heč scena izgleda je vrelija nego ikada, što se pravim automobilskim sladokuscima pričinjava veliko zadovoljstvo. Francuski as u ovom segmentu Renault Megane RS Trophy izašao je nemački autoban kako bi pokazao sa čime raspolaže.

Ovaj model pogoni 1,8-litarski turbo četvorocilindraš koji isporučuje 300 ks i 400 Nm kod modela sa manulenim menjačem, dok maksimalni obrtni momenat kod verzije sa automatskim menjače mnešto veći – 420 Nm.

Model sa šestostepenim manuelnim menjačem do „stotke“ stiže za 5,7 sekundi po fabričkim podacima, dok maksimalna brzina iznosi 260 km/h.

U snimku koji se nalazi ispod vidimo da je Megane RS Trophy uspeo da ubeleži bolje vreme prilikom sprinta do 100 km/h od fabričkog s obzirom na to da je isti obavio za samo 5,64 sekunde.

Pogledajte snimak:

(1183)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

26 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Ovaj auto treba predstaviti u USA, da vide i osete, stil, držanje, udobnost, i performanse za normalne puteve…. Pa onda da porede sa Dodgovima, Cruslerima i sl mrcinama.

Yankee

Performance u rangu 25 godina starog Camara po ceni nove Corvette … Bas bi se proslavio.

Mad Max

Ti uopšte ne shvataš šta su to performanse. To nije vožnja pravo 400m. To je za debile…..
Ovo je auto za normalne puteve, čak i prave trkačke staze. Porediš ovo sa čamcima…..
Jesi čuo nekad za Nirburgring ? To doista nema u amerikama….
Stalno ulećeš u probleme, niko te ne tera na to. Koliko košta Korverta? 30 000 dolara – evra??

Yankee

Camaro ZL1 je na Nurburgringu postavio 7:16. Da cujem koje je najbolje vreme bilo kod Renaulta?

Mad Max

Šta ti porediš kamaro sa Meganom??? Kolko košta Kamaro zl1? U amerikama imaš par auta vrednih pažnje. Poredi ga sa onih 98% ostakta, od čega je 70% skuplje od njega. Ja bi ti poželeo da se provozaš u jednom ovakom autu. Ako bi to umeo muški….

Yankee

Pitao sam te koji je najbrzi Renault na Nurburgringu, nista vise. Evo da malo prosirim da ti mozda bude lakse – koji je najbrzi Francuz na Nurburgringu?

Mad Max

Bugati, ali bez angažovanja fabrike – onako rekretaivno
Nisi čuo za Bugati?? Ima li to u amerikama? To ti dođe najbrži seriski auto na planeti, a ti pitaš koji je to Francuski auto najbrži??
https://www.youtube.com/watch?v=PkkV1vLHUvQ

Samo toneš…..

Yankee

Jel? A koje to vreme je Bugatti ostvario na Nurburgringu? Nesto ne mogu da ga nadjem na zvanicnoj listi vremena na Nurburgringu

Mad Max

Gledaj pa ćeš naći. Mada je Bugati onako pozer auto, da brije amere po pravcima. Pošto se u ameikama gas daje samo na pravcu, a po krivinama se „vesla“.
Vidi, ovak Megi brije tvoje kamaro i sl, gluposti po ovozemaljskm putevima. Gaće im skida…. A njeme možeš i do pijaca, po dete u vrtić, i tako…. A troši duplo manje od Rat Tora, slično Tojoti CH–R,

Yankee

Vazi, vazi, ne zaboravi da ugasis playstation kad Megane bude brzi od Camara …
P.s. Evo nadjoh najbrzi Bugatti na Nurburgringu – 7:40 … pune 24 sekunde sporiji nego Camaro. 😉
P.s. s. Nedao Bog da sa Camarom mozes po dete u vrtic ili do pijace … I vlasnik Camara u Americi trosi manje za gorivo nego vlasnik Meganea u Francuskoj :)))

Mad Max

KOg Kamara?? Razmeš ti pojam „production“ car i „budževina“ car?
Evo recimo produkciski (Nisan /renault) GTR ima na Nirburgringu 7:05, 10 mesto

Najbrži amer je na 9 mestu Dodge Viper ACR (2017), 7:01, mada je to auto motor i sedalo za shofera…..

Megan ima 3 puta manji motor od Kamara. Ili možda i 4?

Yankee

Hahahaha znaci Camaro ZL1 je „budzevina“, a Renault RS je „production“? Jadno je koliko te je mrznja zatucala. ZL1 silazi sa iste trake kao i svaki drugi Camaro i prodaje se u istim salonima.
Nisam te nista pitao za Japance pa ne znam sto spominjes GT-R.

Mad Max

Čoveče, ti nisi „tačan“. Ovaj auto koji ti „propagiraš“ sa Nirburgrina nije produkcijski. Ima veće izmene, slik gume, pojačan motor, skinute katalizatore i ko zna šta sve. Razumeš??

Yankee

Sta pricas ti? Potpuno street legal auto, vidjam ih na ulicama. U istim salonima se prodaje. Ima iste promene kao i Megane RS u poredjenju sa obicnim Meganeom. Otkud ti ta glupost da nije produkcijski?

Mad Max

Auo koji navodiš da je napravio vreme na Nirburgringu nije serijski.
Vreme koje se očekuje od ovog serijskog Megana sa slike u najjačoj ediciji biće ispod 7:40

Yankee

A sta to cini neki auto „serijskim“? Ajde da krenem od tog pitanja kad ti moram crtati …

Mad Max

Ako ne razumeš razliku, ne znam kako bi ti to objasnio.

Yankee

Da li je Porsche 911 GT2 serijski auto? Nissan GT-R NISMO? BMW M3 CSL?

Mad Max

Nađi definiciju šta je to „production cars“, pa ćeš razumeti.

Yankee

The characteristics of a production vehicle or production car are mass-produced identical models, offered for sale to the public, and able to be legally driven on public roads (street legal). 

I? Sta od toga Camaro ZL1 ne zadovoljava?

Mad Max

E zato ja vozim takvog megana a dizela…. 4,5 na 100 km prosek. Na otvorenom pređem 1000 km, sa rezervoarom koji ukupno hvata 47L

Yankee

A koliko te kosta da napunis pun rezervoar?

Mad Max

Recimo 50€ na 1000 km, na otovrenom putu. Prosek možda 60 na 1000km

Yankee

U sustini, trosis vise novca na 1000 km sa ekonomicnim dizelom nego ja kad sam vozio Mustang V8. 😉

Mad Max

Pusti ti lopovsko bombardersku Ameriku . A zamisli obrnuto, da ja ovde vozim Mustanga a ti tamo Megana DCI. Kako bi izgledalo??

Yankee

Ovo je samo moj odgovor gde hvalis potrosnju Meganea … Kao sto vidis, na pumpi nemas neke prednosti nad Amerom koji vozi V8.
P.s. ne bi se ja bunio da Megane stigne u Ameriku. Ova generacija mi se jako dopada.