1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedesova glavobolja zvana AMG One
Mercedesova glavobolja zvana AMG One
1

Mercedesova glavobolja zvana AMG One

538
1
Podelite sa prijateljima:

Kada je Mercedes prvi put javnosti predstavio hiperautomobil AMG One na sav glas govorilo se o modelu sa tehnologijom iz Formule 1, a onda…

Onda je stigao WLTP protokol i fanfare o hiperautomobilu iz Štutgarta odjednom su utihnule. Svi su znali koliko je zapravo riskantan potez prebaciti F1 pogonski sklop u serijski automobil, i pritom sve to uskladiti sa strogim emisionim normama. Uz sve to treba naglasiti i da je Mercedes imao ozbiljnih problema sa pouzdanošću AMG One prilikom testova.

Koja je dubina (trenutnog) Mercedesovog neuspeha sa ovim modelom govore rokovi. Planirano je da već ove godine budu isporučeni prvi primerci, no do toga sigurno neće doći. Podsetimo, AMG One predstavljen je na Salonu automobila u Frankfurtu 2017. godine.

Nemci ne bi bili Nemci kada bi lako odustajali, a sad imamo prvu zvaničnu potvrdu da AMG One definitivno kasni. To je kazao Tobijas Moers, šef AMG odeljenja, u izjavi za britanski Autocar. Moers je potvrdio da je problem postavljanje filtera čestica na 1,6-litarski V6 benzinski agregat, te da nemačka marka ne želi da ukupna snaga pogonskog sklopa padne ispod 1.000 „konja“, kao što je na predstavljanju modela i rečeno.

„Na pragu smo rešenja za WLTP homologaciju. U narednih nekoliko nedelja moći ćemo da kažemo našim mušterijama kada će njihovi automobili biti tačno isporučeni“, rekao je prvi čovek AMG-a.

Podsetimo, Mercedes će napraviti svega 275 primeraka ovog modela, a postoji mogućnost da će serija biti uvećana. Nemačka marka najavljivala je suptilno da će AMG One okušati sreću na Ringu, a tamošnji mediji navode da je taj hiperautomobil sposoban da obori trenutni rekord staze koji drži Lamborghini Aventador SVJ sa vremenom 6:44.97.

AutoRepublika 

 

(538)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Ovo „čudo“ samo izvoze na vašare i sajmove, ali ga guraju – izgleda da slabo pali 🙂
U ovaj auto je inkorporirana cela fiktivna Mercedes filozofija.