1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan donira 100.000 evra za obnovu katedrale Notr Dam
Nissan donira 100.000 evra za obnovu katedrale Notr Dam
3

Nissan donira 100.000 evra za obnovu katedrale Notr Dam

165
3
Podelite sa prijateljima:

Nissan će donirati 100.000 evra za rekonstrukciju požarom oštećene Notr Dam katedrale u Parizu.

Ovaj potez dolazi kao svojevrsna poruka da se poprave narušeni odnosi s francuskim vlastima i Renaultom SA, nakon hapšenja Karlosa Gona.

Nissanov doprinos simbolizuje „priznanje i zahvalnost evropskoj Nissanovoj diviziji i zaposlenim u Renaultu, kao i narodu Francuske“, saopštila je kompanija.

Nissan se na taj način pridružio čitavom nizu kompanija i pojedinaca, koji su ukupno donirali više od milijardu evra za rekonstrukciju jednog od najvećih zaštitnih znakova francuske prestonice. S druge strane, Renault nije najavio doniranje bilo kakve sume.

Nissan i Renault pokušavaju da prevaziđu odnose nezavisno od sudbine Karlosa Gona, koji se i dalje nalazi u pritvornoj jedinici u Tokiju čekajći suđenje zbog finansijskih malverzacija.

Mesecima pre Gonovog hapšenja, njegovo nastojanje da „zacementira“ alijansu u korist Francuza na Nissanov račun, izazvalo je strepnje u Japanu, prvenstveno zbog potencijalnog uticaja francuske vlade, koja je najmoćniji akcionar.

Korporativne i individualne donacije za Notr Dam se nastavljaju nakon apela predsednika Emanuela Makrona.

AutoRepublika

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Neka dođe direktor Nisana u Francusku i donese tih „bednih“ 100 000 evra….. Ako sme.
A što se tiče Notr Dama, nije mi drag ovaj požar, ali baš me briga…..

Rade

Ima se, može se…

Ercegovac

… 3.000 за господина.

Паде ми сад на памет:
Колико су донирали наши привредници за срушене мостове, фабрике…?
А ови што су их рушили…?