1. Home
  2. Vesti
  3. Ford ukida C-Max i Grand C-Max
Ford ukida C-Max i Grand C-Max
2

Ford ukida C-Max i Grand C-Max

833
2
Podelite sa prijateljima:

Ford napušta proizvodnju monovolumena. Definitivno, SUV/krosoveri bez „trunke emocija“ preuzimaju prevlast na globalnom planu. Iz tog razloga, proizvodnja C-Maxa i Grand C-Maxa, biće stopirana do kraja juna ove godine u fabrici u Sarluisu.

„Ovaj potez predstavlja važan korak u smislu isporučivanja onih proizvoda koje kupci žele, kao i konkurentnijem poslovanju za naše akcionare“, izjavio je Stiven Armstrong, predsednik nadzornog odbora kompanije. U Sarluisu će nastaviti da se proizvodi Focus, kako u hedžbek, tako i karavanskoj verziji.

S druge strane, Kuga je spremna za redizajn, a ona deli C2 arhitekturu upravo s Focusom.

Davanje „otkaza“ kompaktnim monovolumenima u junu, znači da će Ford u isto vreme ukinuti noćnu smenu. Tranzicija ka radnom vremenu u dve smene zvuči možda kontraproduktivno, ali je Ford odlučan u sprovođenju plana restruktuiranja u Evropi, koji podrazumeva redukovanje troškova i povećanje efikasnosti.

Ford-Werke GmbH nadgleda fabriku u Sarluisu, gde su radnici još u decembru informisani da će C-Max i Grand C-Max biti „eutanazirani“.

Ovaj potez ne treba da čudi, jer je u Evropi prošle godite prodato samo 53.937 primeraka ovih modela a godinu dana ranije 68.019. Najviše monovolumena je Ford plasirao 2004 – 165.537. U međuvremenu, krosoveri su preuzeli dominaciju i direktno „otkinuli“ prodaju od monovolumena.

AutoRepublika

(833)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ekonomija je surova. I tu proizvodjač nema nekog izbora.
Posmatrano sa pozicije kupca, mogu da kažem „Šteta“, jer mislim da je on dobro porodično vozilo.

Balkanboj

Mnogo bolje nego što će Kuga ikad biti.