1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije novog Porschea 911 Turbo S
Prve fotografije novog Porschea 911 Turbo S
0

Prve fotografije novog Porschea 911 Turbo S

375
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon predstavljanja nove generacije ovog, vjerovatno najcenjenijeg sportskog automobila, koje se dogodilo u novembru, i to u Carrera S izdanju, za očekivati je bogaćenje ponude uobičajenim verzijama. Kako sada stvari stoje, varijante Turbo i Turbo S su prve na redu za širenje game kultnog modela.

Na društvenoj mreži Instagram, „procurela“ je fotografija Porschea 911 Turbo S, koji se nalazi na proizvodnoj traci u samoj fabrici. Slika je vjerovatno nastala “iz ruku” nekog od radnika koji radne dane provodi na istoj mikrolokaciji.

Kako je to do sada i bio običaj, ovaj model krase bočni otvori, ispred zadnjih točkova, koji turbo punjačima „dostavljaju“ dovoljnu količinu vazduha. Osim ovih otvora tu je i fiksni zadnji spojler a i četvrtasti završeci izduvne cijevi su na mjestu. Primjenjena je naravno i veoma rijetka postavka naplataka, gdje su prednji manji, sa prečnikom od 20 cola, a zadnji za broj veći. Dakle, radi se o takozvanim miks gumama.

Po pitanju performansi, za očekivati je da one budu bolje od onih koje su karakterisale prethodne generacije. Suvišno je spominjati da su one, već bile i više nego fenomenalne. Shodno tome, modeli Turbo i Turbo S će zasigurno posjedovati više od 540, odnosno 580 konjskih snaga, s koliko su raspolagale prethodne Turbo i Turbo S verzije.

Tako će i sprint do stotke trajati kraće od dosadašnje 2,9 sekunde. Za sve to bi trebao biti zaslužan modifikovani bokser motor u konfiguraciji od šest cilindara, uz zapreminu od 3,8 litara.

Sudeći po tome da je proizvodnja ovog modela već počela, premijera bi trebala biti skoro, vjerovatno već na Salonu automobila u Ženevi koji počinje prve sedmice marta.

AutoRepublika

(375)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments