1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Audi investira u VR tehnologiju
Audi investira u VR tehnologiju
0

Audi investira u VR tehnologiju

133
0
Podelite sa prijateljima:

Na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu Audi je otkrio svoju viziju budućnosti zabave unutar automobila. 

Nemačka marka demonstrirala je upotrebu VR naočara u kabini vozila. Ove naočare reaguju na kretanje automobila i mogu korisniku prikazivati razne fotografije, video materijal i slično kako bi upotpunili zabavu tokom vožnje.

Audi je osnovano startap kompaniju po imenu Holoride i prepustio joj ovu naprednu tehnologiju. Cilj ove nove kompanije je da unapredi već postojeću VR platformu za korišćenje unutar automobila, ali i da se pronađe novi sadržaj koji bi bio prikladan za eksploataciju u ovakvim uslovima.

Izvršni direktor Holoridea, Najls Volni,  izjavio je da Audi sa novim sistemom upotrebe VR tehnologije unutar vozila probio nove granice, kao i da će konkurentima biti teško da održe korak sa nemačkim gigantom na ovom polju. Za sada Audi odnosno Holoride planiraju upotrebu VR naočara samo za zabavu, dok su u budućnosti zamišljeni i ozbiljniji projekti.

Na CES-u je unutar električnog krosovera, e-trona, prikazan i realan sistem korišćenja ove tehnologije – a to je u ovom trenutku jedna igrica. Naime, Audi je iskoristio svoje partnerstvo sa Marvelom, te su putnici na zadnjem sedištu koji nose VR naočare premešteni u digitalni svet gde se nalaze u ulozi rakuna Rakete i drugih heroja iz franšize Čuvari galaksije. Pri svakom skretanju automobila putnicima sa naočarima se čini da njihov svemirski brod kojim pilotira Raketa obilazi razne prepreke, komete, asteroide, itd…

Nemački brend navodi da je putem ove VR tehnologije moguće gledati i filmove, serije i drugi prikladan program.

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments