1. Home
  2. Vesti
  3. Ford planira da ugasi C-Max i Grand C-Max
Ford planira da ugasi C-Max i Grand C-Max
1

Ford planira da ugasi C-Max i Grand C-Max

360
1
Podelite sa prijateljima:

Evropski ogranak američkog proizvođača najavio je da će prestati sa proizvodnjom dva modela: C-Max i Grand C-Max. 

Međutim, neće sve ići glatko za Ford, jer da bi ugasili pomenuta dva modela moraju pregovarati sa radničkim sindikatima u Nemačkoj. Ukoliko bi prestala proizvodnja ovih automobila moralo bi doći do otpuštanja radne snage u fabrici Saarlouis. S obzirom na to koliku snagu imaju radnički sindikati u Nemačkoj, jasno je da će pregovori biti teški za američku kompaniju.

Ipak, odluka da se ugasi proizvodnja C-Maxa i Grand C-Maxa je posve logična. MPV segment najviše trpi usled porasta prodaje SUV modela, a u prilog tome govore i brojke. Ford je u 2017. godini prodao 68.019 primeraka navedenih modela u Evropi, što je daleko od dobrog prodajnog rezultata. Stvari su se u ovoj godini dodatno pogoršale, pa je Ford u oktobru prodao ukupno nešto više od 3.000 jedinica za oba modela.

Dakle, ako Amerikanci uspešno ispregovaraju sa nemačkim sindikatima, bez posla u ovoj fabrici ostaće oko 1.600 ljudi. Ovo je samo mali deo velikog plana Forda za Evropu, s obzirom na to da im u poslednje vreme ne ide dobro na Starom kontinentu. Evropski ogranak Forda objavio je da je ostvario gubitak od 245 miliona dolara u trećem kvartalu tekuće godine, a ukupno očekuju negativan bilans na kraju godine.

 

(360)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Velika šteta za potencijalne kupce. Dobro vozilo to beše.