1. Home
  2. Vesti
  3. Pas 80 dana čekao vlasnika na mestu gde je ovaj poginuo u saobraćajnoj nesreći (VIDEO)
Pas 80 dana čekao vlasnika na mestu gde je ovaj poginuo u saobraćajnoj nesreći (VIDEO)
2

Pas 80 dana čekao vlasnika na mestu gde je ovaj poginuo u saobraćajnoj nesreći (VIDEO)

1.77K
2
Podelite sa prijateljima:

Ova dirljiva priča je dotakla srca miliona korisnika interneta širom sveta. Mnogi su je nazvali novom pričom o Hačiku, legendarnom akiti-inu, koji je devet godina čekao svog vlasnika, što je ovekovečeno kroz dva filmska ostvarenja.

Plemenita životinja je provela 80 doana kraj puta čekajući vlasnika koji je izgubio život upravo na tom mestu.

Video klip u kojem se može videti pas je u prilogu  a Daily May citira lokalne izveštaje, koji kažu da je pas dan i noć kraj puta, još od 21. avgusta, kada je njegov vlasnik izgubio život. Ne kaže se da li je i pas bio prisutan kada se udes desio, ali je to sasvim moguće, jer prepoznaje tačno mesto tragedije.

Prisustvo psa je postalo redovna pojava u Hohotu, u Mongoliji. Vozači već znaju da je on tu i pažljivi su, ali uvek postoji rizik da bude pregažen.

„Gotovo tri meseca je tu. Uvek je tu, bez obzira da li pada kiša ili sija sunce. Toliko je sve dirljivo“, rekao je taksista, Guo Šinhua medijima. Guo je objasion da su lokalci pokušali da sklone psa sa ivice puta zbog opasnosti  ali on bi uvek pobegao kada bi mu se približili. Takođe odbija hranu, kao i sve pokušaje zbližavanja.

Bilo je potrebno tri meseca da se uradi nešto konkretno. Lokalna dobrotvorna ustanova, „Blue Hada“ pokušava da locira porodicu vlasnika, da bi pas bio udomljen, piše Daily Mail. Smatra se da je pas u međuvremenu odveden u prihvatilište „Blue Hade“, tako da bar trenutno nije u opasnosti da ga pregazi automobil.

 

(1774)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Tužna priča…

Sve je više automobila sa ekstremnim perfomansama a to korespondira sa bahatošću učesnika…

MRN

Uobičajeno za pse, da žale za svojim gazdom.