1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar Land Rover osniva inženjering kompaniju u Budimpešti
Jaguar Land Rover osniva inženjering kompaniju u Budimpešti
0

Jaguar Land Rover osniva inženjering kompaniju u Budimpešti

135
0
Podelite sa prijateljima:

Najveći britanski proizvođač automobila Jaguar Land Rover (JLR) će tokom naredne godine registrovati i pokrenuti poslovne aktivnosti nove kompanije iz oblasti tehničkog inženjeringa čije će sedište biti u glavnom gradu Mađarske. Na taj način, otvara se novih 100 radnih mesta, a JLR dobija priliku za bliskiju saradnju sa mrežom svojih snabdevača iz centralne i istočne Evrope, stigla su saopštenje britanske kompanije, jutros u petak.

JLR je inače pre dva dana objavio da je tokom trećeg kvaratla ostvario značajan gubitak i istovremeno je predstavio strategiju oporavka. Takođe, pre nekoliko dana je stigla i vest o pokretanju proizvodnje u novoj fabrici na jugu Slovačke, u malom gradu Nitra.

Pored toga, rukovodstvo britanskog proizvođača je upozorilo političku elitu o opasnostima koje po profitabilnost poslovanja, nosi izlazak Velike Britanije iz Evropske unije, ukoliko ne do potpisivanja odgovarajućeg trgovinskog sporazuma, čime se samo pridružio brojnim konkurentima koji posluju na Ostrvu.

Obaveštenje za javnost kompanije Jaguar Land Rover, sadrži i informaciju o tome da će inženjeri zaposleni u novoj kompaniji sa sedištem u Budimpešti, tesno sarađivati, kako sa kolegama iz Velike Britanije, tako i sa onima koji su zaposleni na drugim lokacijama gde grupacija obavlja poslovne aktivnosti.

“Tim iz Budimpešte će biti u bliskom kontaktu i sa svim našim dobavljačima sa kojim već sarađujemo u regionu, kao i sa timovima koji su zaposleni u britanskoj kompaniji,” rekao je Nik Rodžers, izvršni direktor zadužen za proizvodni inženjering u kompaniji Jaguar Land Rover.

Ovakva objava iz Velike Britanije donela je osmeh na lice mađarskog ministra spoljnih poslova, Petera Sijjarta.

“Odluka najvećeg proizvođača automobila iz Velike Britanije, da otvori kompaniju iz oblasti tehničkog inženjeringa, baš u Budimpešti, svojevrsna je potvrda naše strategije privlačenja inostranih direktnih investicija. Dodatno, ona je u liniji sa našom željom da budući rast sektora automobilske industrije, bude zasnovan na visoko specijalizovanim oblastima iz sektora,” rekao je on.

(135)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments