1. Home
  2. Sajmovi
  3. Pariz 2018
  4. Seat prikazao novu SUV perjanicu (galerija)
Seat prikazao novu SUV perjanicu (galerija)
2

Seat prikazao novu SUV perjanicu (galerija)

385
2
Podelite sa prijateljima:

Seat Tarraco je stigao pred publiku u Parizu. 

Najnoviji i ujedno najveći SUV španske marke postavljen je na MQB A2 platformu VW grupacije. Interensatno je da sa dužinom od 4.735 milimetara za 4 centimetra duži od braće – Kodiaqa i Tiguana.

Izgled kompletnog modela Seat naziva evolucijom sopstvenog dizajna. Spolja se ne može reći da ima nekih velikih izmena u odnosu na druge modele ove kuće, ali se može kazati da se Seat potrudio da koliko-toliko distancira perjanicu od ostatka game, i to ne samo po veličini.

Čini se da se najviše truda uložilo u razvoj enterijera. Novi stil instrumentalne table, kao i „plutajući“ displej za kontrolu informativno-zabavnog sistema neke su od najvećih izmena koje je doneo Tarraco u odnosu na ostatak Seatovog portfolija.

Na početku biće dostupne četiri pogonske jedinice. Dva agregata koji koriste benzin imaju zapreminu 1,5 odnosno 2 litra. Prvi razvija 150 konjskih snaga i uparen je sa šestostepenim manuelnim menjačem koji snagu šalje na prednje točkove. Drugi dostavlja 190 ks, uparen je sa sedmostepenim automatskim menjačem sa duplom spojnicom i snagu prenosi na sva četiri točka.

U ponudi su i dva dizel motora. Tačnije u pitanju je jedan dvolitarski turbo motor u dve konfiguracije: sa 150 i 190 konjskih snaga. Slabija verzija ima u ponudi i šestostepeni manuelni menjač i pogon na samo prednje točkove, dok snažnija varijanta dolazi samo sa DSG transmisijom i pogonom na obe osovine.

Seat je najavio da će Tarraco u bližoj budućnosti dobiti i plug-in model, kao i sportski izraženiju izvedbu.

 

 

(385)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

I Ateca je najlepša u svojoj klasi. Ostali superlativi su zasluga maticnog brenda.
A i ovaj ce biti bas top.

Zvezdan Božinović

Od Kodiaqa je lepši.