1. Home
  2. Vesti
  3. VW Golf Mk8 – prve nezvanične informacije o početnoj ceni
VW Golf Mk8 – prve nezvanične informacije o početnoj ceni
21

VW Golf Mk8 – prve nezvanične informacije o početnoj ceni

12.57K
21
Podelite sa prijateljima:

Premijera nove generacije Volkswagen Golfa se očekuje za desetak meseci, a prema svemu što je u vezi sa novom iteracijom kultnog modela objavio proizvođač, hedžbek zalazi u luksuzniji tržišni segment i trebalo bi da postavi više standarde u svojoj tržišnoj niši. Značaj tržišnog uspeha Golfa Mk8 je od izuzetnog značaja za nemački gigant, s obzirom na velike planove u pogledu razvoja i komercijalizacije buduće game čisto električnih vozila,  

Iz izvora bliskih Volkswagen grupi, koji su insistirali na anonimnosti, saznali smo da će očekivana početna cena osnovne verzije budućeg Golfa za tržište Srbije, iznositi oko 25 hiljada evra, odnosno za preko 30% više u odnosu na aktuelni model.

Ova informacija deluje posve logično, znajući da će Golf 8 biti iz temelja napredniji i savremeniji automobil, o čemu možete da saznate sve u ovom i ovom članku, od modela koji je još uvek u ponudi i koji se danas može kupiti uz veoma značajne popuste.

Pored toga, cenovna etiketa od 25 hiljada evra za početni model deluje potpuno primereno u poređenju sa novčanim iznosom koji se traži za ulaznicu u svet Mercedesove A klase, a koji je blizak cifri od 28 hiljada evropskih novčanica. Uz dodatak AMG paketa ovoj verziji luksuznog hedžbeka, cena raste na 42 hiljade evra, pa se i iz ovog podatka mogu razviti razumna očekivanja u pogledu toga šta očekivati od iole pristojnije opremljenog Golfa.

Iz istih izvora, dobili smo i nezvaničnu informaciju da je cena koštanja (proizvodnje) Golfa na nivou od oko 5.500 evra, što smo takođe prihvatili kao realnu tvrdnju, u odnosu na naša ranija saznanja o istom pokazatelju za druge modele, kao i u odnosu na činjenicu da se proizvođač tako brzo oporavio od dosadašnjih posledica dizelgejta.

Imajući u vidu sve gore izneto, planovi rukovodstva nemačkog giganta o ponovnom uspostavljanju globalne dominacije nisu daleko od ostvarivih.

Naravno, ukoliko kupci sa oduševljenjem prihvate ovakve ponude Volkswagena.

AutoRepublika

(12566)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

21 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

A šta je ovde realno novo, osim benzinca turbo od 1000 kubika?
Ostaje im samo jedan dizel agregat….
Moraju krenuti u rat protiv konkurencije da dokažu da je „dizel“ zlo….
Prsli su…. Rade hibride za koje nemaju iskustva i tehnologije.
Biće sa njima još afera. Mislim da tek slede.

Rajko

1,0 TSI je čista perfekcija. Domaći zadatak za konkurenciju. Nedostižan.

Miloš

šta je perfekcija u malom, namunjenom turbo motoru čiji životni vek verovatno nije veći od 150-200 hiljada kilometara? Kako motor koji je konstantno pod visokim opterećenjem i bogatom smešom kako bi komenzovala previsoku temperaturu i ohladila cilindar?

Zvezdan Božinović

Masa stvari na novom Golfu bice novo potpuno. Ne mogu da smislim njihov poslovni model, ali imaju više odličnih automobila. Moj favorit je VW Polo.

Renault Terminator

Jedino sto stize novo sa Golfom da je jos skuplji..

Rajko

Savremena tehnologija ima svoju cenu.

Renault Terminator

Recenica dana.

moron

Nisam imao prilike da vozim „jači“ 1,0 TSI (110 ili 115 ks ) koji je uparen sa 6MT. Vozim relativno često TSI 95, uparen sa 5MT. Loša kombinacija. Povremeno dosta mučna. Ne bih znao da li je do motora (do izražene turbo rupe i načina kako neravnomerno razvija snagu) ili do previše dugih prenosnih odnosa petostepenog menjača. Tek, nagle promene režima potpunog mrtvila motora i izražene živahnosti, dosta „ubijene“ prenosnim odnosima. Neko će reći da tom motoru ne treba šesta. Tom logikom, ne trebaju mu ni čevrta i peta … Možda je to kod Golfa i TSI 110/115 mnogo bolje.… Pročitaj više »

Mad Max

Prosto, 1000 kubika je 1000 kubika….. Kad se kreće iz mesta ili na malim obrtajima to je savremeni jugo 45. A veća sramota je takav motor u C segmentu….

moron

Pa, imaš taj 1,0 motor i u „đipovima“ VW grupacije …

Miloš

Kao jedinu prednost tog motora vidim ispunjavanje euro normi, koje ispunjava samo u nekoj laganoj vožnji (ali o tome nekom drugom prilikom…). Kao što reče Mad Max, u donjem i srednjem rasponu obrtaja moderni jugo. Motor koji je preopterećen, a vreme će pokazati da mu životni vek sigurno nije preterano dug. Pitanje je da li su ti prenosni odnosi stvarno toliko „dugi“ ili je po sredi nešto drugo… Tačnije, da je zbog turbine malo varljiv pa se stiče utisak da ide bolje nego što stvarno ide… (kao dizeli, kad „povuku“ snažno pa dotični korisnici kažu kako idu bolje od atmo… Pročitaj više »

moron

Koliko se TSI 95 vrti u petoj na 100 km/h ? Merio sam na 4.000 rpm u prvoj, drugoj i trećoj ( pa očitao brzinu ), a u četvrtoj i petoj na 100 km/h ( pa očitao obrtaje ). Kada bi se sve to preračunalo na 5.500 rpm (gde razvija najveću snagu ), i zanemare greške „pokazivanja“ i/ili „očitavanja“, tada u teoriji ( a zaključno sa trećom brzinom i u praksi ) ispadne: – u prvoj 47; – u drugoj 91, – u trećoj 138; – u četvrtoj 192; – u petoj 239. Naravno, ovo u četvrtoj i petoj je… Pročitaj više »

Panchev9

Lele koliko potencijalnih ovaca…

Miloš

Iz rečenice kojom se opravdava rast cene „znajući da će Golf 8 biti iz temelja napredniji i savremeniji automobil“ shvatam kako nije „normalno“ da sledeći model bude savremeniji i napredniji? Kako je po vama normalno da novi proizvodi, nebitno dal su u pitanju kola, telefoni ili šta god imaju i „novu“ (veću) cenu ? Pa napredak tehnologije je nešto normalno a ne nešto neočekivano pa da postoji „neočekivan“ skok cene. Šta se to u svetu promenilo pa je opravdano da mu cena bude 30% veća nego trenutno najnoviji golf? Jel on nešto napredniji ili bolji za današnje vreme nego što… Pročitaj više »

Mercedesklub.rs

Kolika ovca moras da budes…i smesno stvarno, za njih ispada da dizajn nema nikakvu cenu

Odesza

Zašto se protivnici novih tehnologija ? Novih tehnoloških rešenja ?
Pa treba netko da u autoindustriji bude pokretač modernih tehnologija,uostalom ako vam je do pouzdanosti i za to ima rešenje…
Nismo u 2000-tim…

Mad Max

Najjaču tehnologiju, koju je VW primenio u zadnjih 15 godina, je skriveni softver u ECU, koji svojim vlasnicima je omogućavao besplatan čip tjuning, sa kojim je auto išao isto kao auti konkurencije, bez čipa….
Sad kad im u servisima apdejtuju i skidaju čip, postaju puževi na putu…..
VW je poznat po staromodnosti i u dizajnu i u tehnološkim rešenjima, još od Bube VW, pa do danas. Samo im je svo vreme cena bila jako „savremena“.

Slavko

Ako ce Golf kostati 25, onda ce Passat biti u rangu C klase? Sto se tice same grupacije, mozda je i istina da su relativno lako sanirali posledice dizelgejta. Ono sto bi trebalo biti bitnije i vaznije, a sto se uvek zaboravi reci, jeste da su prevarili i kupce i drzave. I sad oni glume zrtve. Kojim pravom i logikom? I treba da novi Golf bude vesnik novog proleca za grupaciju? Pretpostavljam sa elektro i hibridnim modelima. Pa, ni dizel, kog prave 40+ godina nisu mogli napraviti kako treba bez prevare, a da ce znati elektromobil. Inace, koliko poverenja imaju… Pročitaj više »

Mirsad

šteta para brate dragi baš vozilo bezveze

Mad Max

Za 25 000 evra što je cena klot benzinca od 1000 kubika, može se recimo kupiti full fulova Megan 130 DCI, i da ostane para za gorivo za vožnju jedno dve godine.

milan

Ili mozda Civic 1.5,vtek,180ks za 20.0000….