1. Home
  2. Vesti
  3. Audi A6 i VW Touareg dobili po pet zvezdica, Suzuki Jimny samo tri (VIDEO)
Audi A6 i VW Touareg dobili po pet zvezdica, Suzuki Jimny samo tri (VIDEO)
5

Audi A6 i VW Touareg dobili po pet zvezdica, Suzuki Jimny samo tri (VIDEO)

582
5
Podelite sa prijateljima:

Takođe, testirani su i Ford Tourneo Connect i Smart EQ ForFour i dobili su po četiri zvezdice.

Nakon što je Ford Focus i Volvo XC60 nagradio sa pet zvezdica u ranijem testiranju ove godine, Euro NCAP je proverio novu „turu“ novih modela. Volkswagen grupa je prošla odlično, jer su Audi A6 i VW Touareg izašli sa  maksimalnim brojem zvezdica.

A6 koji je u pitanju je 40 TDI Sportline sa prednjim pogonom. Dobio je 93 odsto za zaštitu odraslih putnika, 85 odsto za zaštitu dece, 81 odsto za ranjive učesnike u saobraćaju i 76 odsto za bezbednosne sisteme asistencije. Touareg je u 3.0 TDI konfiguraciji u Elegance paketu. SUV iz Volfsburga je dobio 89 odsto za zaštitu odraslih, 86 odsto za zaštitu dece, 72 odsto za ranjive učesnike u saobraćaju i 81 odsto za bezbednosne sisteme asistencije.

Dva modela su dobila po četiri zvezdice – Ford Tourneo Connect, koji je unapređena verzija modela testiranog 2014. i Smart EQ ForFour. Fordov model je u Titanium paketu, pogonjen 1,5-litarskim diizelom. Dobio je 92 odsto za zaštitu odraslih putnika, 79 odsto za zaštitu dece, 65 odsto za  zaštitu ranjivih učesnika u saobraćaju i 75 odsto za bezbednosne sisteme asistencije. Električni Smart EQ ForFour, dobio je iste ocene kao i konvencionalno pogonjen model testiran 2014. , kada je dobio 78 odsto za zaštitu odraslih putnika, 77 odsto za zaštitu dece, 65 odsto za zaštitu pešaka i 56 odsto za bezbednosne sisteme asistencije.

Što se Suzuki Jimnyja tiče, on je dobio samo tri zvezdice zbog nedovoljnog broja bezbednosnih sistema u standardnoj opremi. Dakle, Jimny 1.5 GLX je dobio 73 odsto za zaštitu odraslih, 84 odsto za zaštitu dece, 52 odsto za zaštitu ranjivih učesnika u saobraćaju i samo 50 odsto za bezbednosne sisteme asistencije.

Izvor: EuroNCAP

 

(582)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ne bih ja rekao da je suzuki dobio malo zvezdica samo zbog odsustva savremenih sistema aktivne bezbednosti. Ako se na sajtu NCAP-a pogleda onaj detaljan izveštaj, sa skicama lutki, vidi se da su kod frontalnog udesa ( sa punim i delimičnim ) preklapanjem pojedini delovi tela (glava, trup) čak i „braon“ ( tj. da je zaštita „weak“ ), a ima ih i u „orange“ boji ( zaštita „marginal“ ), tako da ne čudi da j ekod delimičnog preklapanja pri frontalnom udaru ostvario samo 4,6 od mogućih 8 bodova i slično.
Džaba mu šasija …

Japanautofan

Posto su ovde automobili u proseku stari preko petnaest godina mislim da je za nas treci svetski rat vec poceo !? ??
Hladna glava nosi najveci broj zvezdica ,samo takve testove jos ne rade ?

J4ZZ3R

Zastareli su ovi testovi, niko da testira letece automobile… Evo nas predsednik donosi nacrte i crteze iz Kine i proizvodnja samo sto nije… Neverovatno je da ne pratite jednu takvu EPOHALNU vest 🙂

„nama su potrebni roboti, leteci automobili i cipovi

Nas ne zadovoljava 5 zvezdica, premium klasa itd samo da je automobil leteći, pa da pricamo

moron

U nekoj demokratskoj državi bi za takvo lajanje po „institucijama“ dobio barem pet godina „ćorke“ …

Bungi

Dragi „naučnici“, Audi A6 i VW Tuareg su mnogo duža/veća auta od Suzuki Džimni-ja pa samim tim imaju i mnogo veće zone gužvanja u sudaru. Ne zna svako da napravi čvrst automobil u 3 metra kao Smart a nije ni jeftino.