1. Home
  2. Sajmovi
  3. Da li ovako izgleda raj za ljubitelje automobila?! (megagalerija)
Da li ovako izgleda raj za ljubitelje automobila?! (megagalerija)
0

Da li ovako izgleda raj za ljubitelje automobila?! (megagalerija)

446
0
Podelite sa prijateljima:

Mada nedovoljno poznat, Salon klasičnih automobila u Bazelu jedna je veoma interesantna manifestacija. 

Kako navode sami organizatori ovo je najveće globalno okupljanje automobilskih remek-dela. Tako se prema vozilima i ophode u Bazelu, kao da su u pitanju muzejski eksponati. U atmosferi koja dolikuje i najvećim svetskim muzejima bilo je postavljeno 113 vozila.

Među izloženim automobilima bilo je praktično svega od italijanskih sportskih automobila iz sedamdesetih godina prošlog veka, preko resto mod prepravljenih modela pa sve do najnovijih proizvoda automobilske industrije. Veliku pažnju privukla je evropska premijera druge generacije Teslinog Roadstera, u pitanju je automobil koji je u prvi plan stavio performanse, a sam Ilon Mask veruje da će novi Roadster staviti tačku na poređenje performantnih modela sa elektromotorom i onih koji koriste SUS agregat.

Još jedna premijera koja se posebno izdvojila na sajmu u Bazelu je Lancia Delta za 21. vek, a bilo je tu i raznih trkačkih bolida, prerađenih klasičnih modela, ali i novih modela kao što je već čuveni Bugatti Chiron.

„Na automobilskim salonima vozila su često predstavljena u jednoj vizuelno i zvučno haotičnoj sredini. Ovde to nije slučaj, ovde se automobil vrednuje kao ono što jeste – umetnost“, rekao je o ovogodišnjem Bazelskom salonu klasičnih automobila potpredsednik Ferrarija za dizajn, Flavio Manconi.

 

(446)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments