1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Električna Vespa stiže naredne godine
Električna Vespa stiže naredne godine
0

Električna Vespa stiže naredne godine

515
0
Podelite sa prijateljima:

Električna varijanta Vespe biće veliki korak za celu Piaggio grupu. 

Nema sumnje da je budućnost mobilnosti u urbanim centrima električna. I mada se u motociklističkoj industriji još uvek pomalo stidljivo govori o električnim motociklima, skuteri su ipak nešto drugačija priča.

Piaggio ulaže u električnu budućnost, a „e-barjak“ imaće čast da ponese naravno Vespa. Ovaj skuter na struju ući će u serijsku proizvodnju narednog meseca u fabrici Pontedera u Pizi. Očekuje se da će cena iznositi oko šest hiljada evra. Prema prvim informacijama električna Vespa raspolagaće snagom koliko i varijanta sa SUS motorom od 50 „kubika“, tačnije snaga bi trebalo da iznosi 2,7 ks sa pikom na 5,4 ks.

Autonomija će za osnovnu verziju iznositi oko 100 kilometara, a za punjenje ispražnjene baterije do maksimuma potrebno je četiri časa pri kućnom punjenju.

Piaggio će početi sa primanjem online porudžbina od oktobra, a prvi primerci Vespe Elettrica, kako joj glasi pun naziv naći će se na tržištu Evrope početkom 2019. godine.

Italijani su saopštili da će ovaj skuter biti opremljen brojnim „pametnim“ sistemima za bezbednost, te da će se sa njima upravljati putem TFT ekrana.

 

 

(515)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments