1. Home
  2. Video
  3. Volkswagen Golf 2 novi rekorder u trci na četvrtinu milje (video)
Volkswagen Golf 2 novi rekorder u trci na četvrtinu milje (video)
1

Volkswagen Golf 2 novi rekorder u trci na četvrtinu milje (video)

506
1
Podelite sa prijateljima:

Naravno, u pitanju je žestoko prerađen automobil. 

Tjunirani Volkswagen Golf Mk2, prešao je četvrtinu milje za 8,76 sekundi, a izlazna brzina iznosila je  neverovatnih 267,9 km/h! Legendarni model dobio je čitav niz adekvatnih poboljšanja kako bi ovakav sprint uopšte bio moguć.

Boba Motoring, tjunerska kuća iz Nemačke, nije naveo kolika je snaga motora, ali procene kažu da je u pitanju ergela od najmanje 1.200 grla. Pored toga, ova „dvojka“ ima i pogon na sve točkove, a snaga se na njih šalje putem šestostepenog DSG menjača.

Navodi se i da je masa vozila bez vozača samo 1.220 kilograma, što je impresivno s obzirom na to da je u pitanju automobil sa pogonom na obe osovine. Maksimalna brzina ovog „narodnog automobila“ iznosi više od 340 km/h, dok se ubrzanje do „stotke“ obavlja za 2,1 sekundu.

Pogledajte snimak:

 

 

 

(506)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Platiš automobil 250.000 evra i dođe neki lik sa ovom „dvicom“ i ostavi te u prašini.