1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. BMW, Hummer ili kineski hedžbek u ulozi “večnih lovišta”
BMW, Hummer ili kineski hedžbek u ulozi “večnih lovišta”

BMW, Hummer ili kineski hedžbek u ulozi “večnih lovišta”

291
1
Podelite sa prijateljima:

U prethodnih nekoliko godina, zabeležena su tri slučaja bizarnih sahrana, koja su izazvala interesovanje javnosti. Tri različite osobe su sahranjene u svojim omiljenim automobilima, a reakcije javnosti su uglavnom bile krajnje negativne.

Ovih dana su internet preplavile fotografije BMW-a serije 5, koji je pre tri godine poslužio kao večno utočište pokojnog oca, mladića po imenu Azubuike. Zahvalan sin, naime nije stigao da održi obećanje dato ocu, za života, da će mu kupiti novi automobil. Zato ga je na onaj svet ispratio u limuzini vrednoj preko 70.000 evra, koja je od opreme posedovala i navigacioni uređaj, ako se otac kojim slučajem predomisli, da lakše pronađe put nazad do ovog sveta.

Tokom 2015. godine, nigerijski milijarder je sličnu “počast” priredio svojoj majci. Pokojna starica, ili pak sin (nije poznato), je izgleda bila ljubitelj terenaca. Potpuno novi Hummer je izabran za njen večni dom.

Milijarder iz nigerijske provincije Enugu, nije to smatrao dovoljnim. Umesto latica ruža, na Hummer kovčeg je prosuto 10.000 američkih dolara.

Naposletku, za slučaj iz Kine možemo da kažemo da se ne radi ni o kakvom parajliji, niti njegovom pretku, kao u prethodnim primerima. Umro je običan čovek koji je mnogo bio vezan za svoj stari hedžbek automobil. Porodica mu je ispunila želju i u grob ga poslala u automobilu koji je toliko voleo.

Hedžbek je smešten u prethodno, za te namene, pripremljen tunel, a od opreme se u tunelu nalazilo sve što bi pokojniku moglo da posluži da se vrati među žive: merdevine, lopate i slično.

Ma koliko ovo zvučalo čudno i nastrano, treba znati da se socijalni status u Kini iskazuje i izborom što skupocenijeg kovčega. Sahrana u automobilu, “komšijama” u Kini, treba da pokaže koliko je pokojnik bio uspešan za života.

 

(291)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Gospode Bože, koliko bolesno.