1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Uber planira da testira leteći taksi u Parizu
Uber planira da testira leteći taksi u Parizu
0

Uber planira da testira leteći taksi u Parizu

148
0
Podelite sa prijateljima:

Kako kažu u Uberu, namerili su da naprave revoluciju u transportu, kako kroz autonomna vozila, tako i kroz taksi letelice. 

Prema prvim informacijama, glavni kandidat za testiranje ovih letećih taksija je Pariz, gde će Uber uskoro i zvanično otvoriti centar za istraživanje. Ulaganje u razvojni centar staje Uber oko 20 miliona evra, a čelnici ove kompanije kažu da je cilj ovog instituta da razradi algoritme za eventualnu kontrolu saobraćaja kada broj letećih taksija postane dovoljno veliki.

„Sa inženjerima svetske klase i vodećom ulogom u globalnoj avijaciji, Francuska je idealno mesto za naš projekat. Veoma smo uzbuđeni zbog partnerstva sa École Polytechnique, i nadamo se novim rešenjima za urbani transport, kako na zemlji, tako i na nebu“, rekla je izvršna direktorka Ubera.

Uber se ozbiljno nameračio na razvoj letećih taksija, te su ranije ovog meseca potpisali sporazum sa NASA. Američka svemirska agencija će za Uber odraditi studiju upotrebljivosti ovakvog vida saobraćaja iznad grada Dallas Fort Worth. NASA će nakon studije dati preporuke Uberu u vezi sa daljim razvojem letećih taksija.

Uber se još uvek nije izjasnio da li planira da ove letelice prodaje ili samo iznajmljuje potencijalnim pilotima.

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments