1. Home
  2. Vesti
  3. Nekada Šumaherov Mercedes SLK prodat
Nekada Šumaherov Mercedes SLK prodat
0

Nekada Šumaherov Mercedes SLK prodat

3.63K
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes SLK 230 Kompressor koji je nekada bio u vlasništvu legendarnog sportiste, prodat je preko ebay aplikacije, i to za prilično visok iznos.

Postignuta je cena od 19.980 evra! Automobil je prevalio 134.500 kilometara, a proizveden je 1997. godine. To je poprilično puno para za srebrni dvosed, posebno ako se ima u vidu da je tržišna cena ovakvih modela, na nivou polovine plaćenog iznosa za konkretan primerak.

Ipak, ovaj automobil nije tek neki SLK. Legenda Formule 1, Mihael Šumaher je kupio R170 tokom 1997. godine i registrovao ga na svoju kompaniju u Kerpenu. Prema navodima prodavca, SLK je u prvo vreme vozila Šumijeva majka Elizabeta, pa zatim ujak Karl-Hajnc. U međuvremenu, SLK je promenio još dva vlasnika, pre nego što je poslednji kupoprodajni ugovor zaključen. Pretpostavlja se da je stanje automobila u trenutku prodaje bilo izvanredno. Možete da pretpostavite da je spisak dodatne opreme podugačak, što je ovaj roadster učinilo vrlo retkim primerkom.

Mercedes-Benz SLK ove godine slavi svoj 22. rođendan. U aprilu 1996. godine, na 66. Salonu automobila u Torinu, kada je predstavljen model SLK R 170, novinari su ga okarakterisali “inovativnim” i “atraktivnim”. To je bio prvi izlet Mercedes-Benza u segment malih roudstera, odnosno u segment ispod modela SL.

Postavljajući nove inženjering i tehnološke standarde tog doba, SLK je posedovao kombinovani sklopivi krov nazvan “Vario roof”. To je bila svojevrsna mešavina, odnosno prelazno rešenje između čvrstog i krova izrađenog od mekih materijala. Za kreaciju ovog modela, nagrade su dobili dizajneri Bruno Sako i Peter Fajfer.

Konkretan Mercedes SLK 230 Kompressor, je pogonjen turbo benzinskim četvorocilindarskim agregatom, zapremine 2,3 litre, uz izlaznu snagu od 190 ks i 280 Nm obrtnog momenta. Tokom 2000. godine, u ponudu je uveden i SLK 320, koji je koristio šestocilindarski agregat sa 218 konjskih snaga, dok je najviše pozicionirana verzija bila SLK 32 AMG uz isporuku 354 konjskih snaga, uz petostepenu automatsku transmisiju.

Do današnjeg dana, prodato je ukupno 670.000 primeraka iz SLK game, od kojih se na R 170 odnosi preko 311.000 automobila, koji su prodati u periodu od 1996. do 2004. godine. Dvadeset godina nakon predstavljanja modela Mercedes SLK, predstavljen je SLC.

(3632)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments