1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M5 Competition Package – sada znamo glavne detalje!
BMW M5 Competition Package – sada znamo glavne detalje!
0

BMW M5 Competition Package – sada znamo glavne detalje!

448
0
Podelite sa prijateljima:

Dodatnih 25 ks i 50 Nm u odnosu na standardni M5.

Oni koji su strpljivo čekali do sada na Competition Package verziju BMW-a M5 imaju čemu da se raduju. Nakon par „procurelih“ informacija, jedan od budućih vlsnika je odlučio da pruži informacije o „naoštrenom“ Bimmeru.

Naravno, ispod haube se nalazi 4,4-litarski V8 biturbo motor sa dodatnih 25 ks i 50 Nm. To znači da u totalu raspolaže sa 625 konja i 800 Nm, što je 22 ks više u odnosu na Mercedes-AMG E63 S, ali sa 50 Nm manje.

Zahvaljujući dodatnim „mišićima“, BMW M5 Competition Package je vreme sprinta do „stotke“ skratio za deseti deo sekunde, tako da taj zadatak obavlja za 3,3 sekunde, što je 0,1 sekundu brže od AMG rivala. Nema spomena o maksimalnoj brzini, ali ona je verovatno viša od 305 km/h, koliko može da postigne regularni M5 u M Driver’s Package varijanti. E63 u AMG Driver’s Package verziji raspolaže maksimalnom brzinom od 300 km/h.

Pored više snage, M5 u Competition paketu će posedovati i sportski izduvni sistem, ali neće biti titanijumski. Inženjeri su poradili i na ogibljenju, učinivši ga nešto krućim, a rastojanje između karoserije i tla je smanjeno. Tu su i posebni alu naplaci, crni akcenti za oznake, prednje i bočne ventilacione otvore i donju sekciju zadnjeg odbojnika, oko difuzora. Pragovi vrata su osvetljeni u vidu „Competition“ oznake, uz M poklopac motora od ugljeničnih vlakana. Pomalo je iznenađujuće što karbon-keramičke kočnice nisu uključene u paket, ali ćemo ovu informaciju ipak uzeti s rezervom.

Navedene podatke je postavio član Bimmerpost foruma, dok je drugi korisnik podelio sedam poslednjih brojki VIN broja (na taj način se došlo do fotografija).

Zvanična premijera bi trebalo da bude održana 8. maja, a proizvodnja počinje u julu. Prve isporuke će biti obavljene u decembru. Za sada nije poznata cena, ali uskoro će doći potvrda od BMW-a.

Izvor: Bimmerpost via Motor 1

 

(448)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments