1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Herbert Dis je očigledno došao na čelo VW grupe da bi povukao izvesne poteze
Herbert Dis je očigledno došao na čelo VW grupe da bi povukao izvesne poteze
0

Herbert Dis je očigledno došao na čelo VW grupe da bi povukao izvesne poteze

271
0
Podelite sa prijateljima:

Herbert Dis želi da razmotri „sve opcije“.

Uglavnom, svi znamo koliko marki VW grupa ima pod sobom. Tu je osnovni brend – Volkswagen, zatim premijum Audi, sportski Porsche i luksuzni Bentley. Ne treba zaboraviti ni „komercijalnu“ Škodu, mladalački SEAT, moćni Lamborghini i ultimativni Bugatti. Pored automobilskih marki, nemački konglomerat poseduje i Ducati, Scaniju, MAN, kao i Volkswagen komercijalna vozila. U totalu, to iznosi 12.

Međutim, grupa je zapravo još veća, kada se u obzir uzmu i druge kompanije koje ona poseduje, kao što su MAN Diesel i Renk AG. Da bismo bolje razumeli veličinu VW grupe, treba da istaknemo podatak da ona poseduje 120 proizvodnih pogona širom sveta.

Planovi da se kompleksan portfolio smanji bi mogli biti u toku, u čemu ide u prilog imenovanje Herberta Disa na mesto CEO-a konglomerata. On je tokom prve konferencije za medije, sa nove pozicije, rekao da će svaka marka biti izanalizirana u budućnosti i da bi jedan deo imovine mogao da bude na prodaju u cilju reorganizacije grupe, koja želi da zadrži samo tržišno najsnažnije marke.

Tokom konferencije nisu spominjana imena, ali čini se da je malo verovatno da će brendovi putničkih automobila ići „na doboš“, uključujući i nekada problematični SEAT. Škoda je veoma dragocena za grupu, dok „luksuzna ekipa“ takođe donosi novac.

Možda bi u opasnosti mogao da bude Ducati, uzimajući u obzir da je prošle godine italijanska moto marka mogla da bude prodata za 1,5 milijardi evra. Ipak, suviše je rano davati prognoze, jer Dis je na mestu generalnog direktora grupe manje od nedelju dana. Očekuje se takođe da bude postavljen na mesto predsednika Audija.

VW grupa ima planove da restruktuira svoj porfolio u razdvojene segmente kao što su „velikoserijski“, „premijum“ i „superpremijum“ (kada je reč o automobilima). Tu je takođe i divizija kamiona i autobusa, uz posebne ogranke krerirane za kinesko tržište.

 

 

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments