1. Home
  2. Sajmovi
  3. BG Car Show 2018
  4. Kia Stinger na BG Car Show
Kia Stinger na BG Car Show

Kia Stinger na BG Car Show

365
1
Podelite sa prijateljima:

Model Stinger predstavlja iskorak kompanije Kia u jedan novi, mali, ali veoma konkurentan segment.

Kijin Stinger se nameračio na velikane poput BMW serij 4 Gran Coupe i Audija A5 Sportback. Dakle, takmaci vredni poštovanja. Iako Kia nema prestižni pedigre, ipak su se hrabro upustili u borbu.

I prve reakcije kupaca na Zapadu su sasvim pristojne. Zadovoljni su kvalitetom koji su dobili za plaćenu cenu. Iako jeste korak napred u jedan drugačiji segment, Stinger je ipak zadržao prepoznatljive dizajnerske linije jedne Kije, te vizuelno izgleda kao jedan veoma lep automobil.

Kia obećava pravi sportski i vozački doživljaj, ali u luksuznom i tihom maniru. Na raspolaganju su dve benzinske jedinice: dvolitarska sa 252 ks, kao i biturbo V6 3,3-litarska sa 360, ali ne ks već kW. Snažnija verzija ubrzava do 100 km/h silovito: 5,1 sekunda. Ponuđeni Stinger na BG Car Show koristi 2,2-litarski dizel motor sa 200 konjskih snaga, cena konkretnog izloženog modela je 52.999 evra.

Pored Stingera Kia izlaže i Rio, cee’d i cee’d sportwagon, kao i SUV modele Sportage, Stonic i hibridni model Niro.

 

(365)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Lep auto, nema sta.